Eksiksiz Ajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle haklısınız. Çoğu insan bunun farkında ama marketten daha ucuza maledemeyeceği için hazır almak zorunda kalıyor.
Kırsal kesimde çay-şeker harici birşey alınmaz herşeyi kendileri yapardı. Şu an köyde yaşayanlar bile yoğurdu Bim'den alıyor durum vahim....
garajyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet hocam kesinlikle katılıyorum, aslında evde yapılabilecek şeyleri kendimiz yapmak maliyet açısından çok avantaj sağlıyor. Ayrıca ben bunlarla uğraşmayı da seviyorum. Mesela sütü her hafta köyden getiren abiden alıp yoğurt peynir yapıyorum, kaymakları biriktirip tereyap yapıyorum. Boş zamanda poğaça yapıp buzluğa atıyorum. Yazın salçamı kendim yaptım 4-5 aydır henüz marketten salça almadım. Benim salça maliyetim kiloda 17 liraydı. Bazen tavuk göğüs ve kemiksiz kalça but alıp sosladıktan sonra döner gibi sarıp donduruyorum dışardan döner almak yerine buzluktan çıkarıp tavaya atıyorum. Servis süresinde hazırlıyorum. 300 liralık tavuk ile 2 kilo döner yaptım. Evde el değirmeni aldım. Dedemin depodan buğday getirip arada unu da yapıyorum. Önemli olmak el becerisi ve istek.
Köyde yaşadığım için tarım ve hayvancılığın nasıl zarar ettirdiğini bizzat içinde görerek tecrübe etim. Maalesef birçok alanda yapabileceğimiz birşey yok.

Ancak oldukça şifalı faydalı tıbbi ve aromatik bitkiler şehirde evde bile kolayca yetiştirebilir. üstelik bunlar çok pahalıya satılıyor. Şehirde yaşayanlar evde yetişitrerek bunların kokusundan şifasından çok ucuza faydalanabilir.

kekik, nane, fesleğen, biberiye, lavanta adaçayı başta olmak üzere bu tür bitkiler evlerde yetiştirilebilir.