Konuyu hortlatmış olacam ama sizin yazdıklarınızı okudukça kendi yaşadıklarımı sanki okuyor gibi oldum. Bu konuyu okuyana kadar yine biraz umudum vardı fakat artık oda kalmadı. 4 yıldır bu çileyi çekiyoruz bizde. Öyle sat kurtul demeyle olmuyor malesef. Kaç kere satılığa çıkardık. Sattığımız fiyata gidip istediğiniz evi alamıyorsunuz. Elbette kimse böyle bir çileyi çekmek istemez. Gürültünün kimin tarafından yapıldığı emin olun önemi yok. Sonuçta ben bir gürültüden rahatsız oluyor muyum evet oluyorum. Gürültü yarım saat olur bir saat olur tamam tolöre edersiniz fakat sabah kalktıklarından akşam yatacakları vakte kadar gürültünün nesini anlayışla karşılayayım.
Bununla ilgili hiçbir şekilde muhattabınız yok. Zabıta,polis, çevre şehircilik gitmediğim yer kalmadı. Mahkemeye gitmek istediğimde de hep aynı yorumlardan dolayı vazgeçtim. Boştan yere gitme kazanamazsın diye diye onuda eledik. Öyle birşey ki yaşamayan herkesin sizi haksız gördüğü bir konu malesef.
Konunun çözümü basit aslında. Daire alırken ses yalıtımının olup olmamasına bakmak gerekli. Fakat ülke muz cumhuriyeti olduğu için artık yeni yapılan binalarda maliyeti düşürmek için müteaahitler duvar dahi yapmıyorlar. Hiç kimsede neden böyle yapıyorsun demiyor. Veriyor iskanı geçiyor gidiyor.
Hadi bir hata ettik aldık. Sonradan yine yalıtım yaptırmak isterseniz yaptırabilirsiniz. Fakat buda maliyetli olduğu için daha yaptırıp sorun halloldu diyene rastlamadım. Bir ara bu konu ile alakalı bir karar okumuştum. Mahkeme sesten rahatsız olan komşuyu haklı bulmuştu ve yalıtım yaptırılması sonucuna bağlamıştı. Fakat ses yalıtımı konusunda sorumluluğun sadece daire sahibinin değil tüm kat maliklerinin olduğunu söylemişti. Fakat bizim gibi 100 tl aidatı toplayamayan bir apartmanda bunu yaptırmanın çok zor olduğunu anlamamızda uzun sürmedi
Uzun lafın kısası bizede daireyi satıp gitmekten başka çare yok gibi. Buradan başta müteahhit Y.G olmak üzere bu çileyi bize reva gören üst komşuma saygılarımı gönderiyorum.
Son olarak Çok umudum olmasada bu konu ile ilgili hukuk başarısı gösteren varsa tecrübelerini dinlemek isteriz.