Öncelikle herkese merhaba. Uzun zamandır Adsense Hikayem başlığındaki hikayeleri büyük bir ilgi ve merak ile okuyan birisiyim. Nerede ise bir senedir bu başlığı aktif olarak takip ediyor ve hemen hemen yazılan tüm hikayelere göz atmaya çalışıyorum. Çoğu başlık yarım kalsa da arada çok ilham veren başarılı çalışmalar oldu.

Genel anlamda başarılı olan arkadaşların hikayelerine baktığım zaman düzenli ve kaliteli içerik ile sitelerinin 2 - 3. aydan itibaren ciddi şekilde ilerlediğini ve kısa sürede hitlendiğini gözlemliyorum. 6. aydan itibaren de artık siteleri iyi bir yerlere geliyor.

Ben de başarılı gördüğüm çalışmalarda anlatılanları baz alarak 20 Ekim 2023 tarihinde sıfırdan bir internet sitesi açtım. Daha önceleri film ve dizi ile alakalı internet sitelerim olmuştu. Sitenin kategorisi hayvanlar ile alakalı diyerek çok detaya girmeyeyim. Ekim ayından bu yana sektördeki benzer sitelerin de içeriklerini detaylı inceleyerek, anahtar kelimeler çıkararak genel anlamda detay içeren özgün yazılar paylaşmaya başladım ve günde 1 adet yazı şeklinde ilerledim. Şu güne geldiğimizde sonuç şu ana kadar benim için hüsran. 2 aydan biraz fazla sürede 70 civarı içerik var özenle hazırlanmış, seo vb mümkün mertebe dikkat ederek girdiğim içerikler neticesinde hala sitede bir ilerleme yok. İçerikler genel manada çok gerilerde kalıyor. Sitenin aylık gösterim sayısı 3-4 binlerde ve tıklanma ise 30-40 larda. Oysa ben en azından günlük 50-100 hit olur 2 ay sonunda diye bir limit belirlemiştim diğer hikayelerden aldığım neticeler kapsamında. Ama bu hedeflerin çok ama çok gerisinde kaldım.

İçerikler özgün, diğer rakip sitelere nazaran daha iyi olduğunu da düşünüyorum. Site dışı seo için erken olduğunu düşündüm ve pek çalışma yapmadım. Sadece iç seo için çabaladım. Ufak da olsa bir şeyler olması gerekirdi ama bu gidişat tüm hevesimi kaçırıyor.

Olumlu deneyimlerin yanında olumsuz deneyimlerin de yer almasını düşünerek paylaşmak istedim sizlerle. Bİr iki ay daha devam edeceğim ama bu şekilde devam ederse daha fazla devam edecek motivasyonu da bulamayacağım kendimde.

Kısa sürede site hitlendiren arkadaşları gerçekten tebrik ederim. Sadece özgün ve kaliteli içerik ile kısa sürede bunu başarmanın da pek mümkün olmadığını düşünmeye başladım