DrawnHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar.

Sizden tavsiye almak istediğim bir konu var.

Şu anki TL değeri ile yazıyorum, 3 milyon TL civarında nakite çevireceğim bir mülküm var. En geç 1-2 sene içerisinde satmayı düşünüyorum.
Ayrıyeten 400.000 ile 1.000.000 TL arasında da nakit alacağım başka bir yatırımım var.

Ben yine, tahmin ettiğim fiyatlara satamama ihtimalime karşı (şu anki TL değerine göre) 3 milyon TL param olacak diye hesaplıyorum.

Bununla ne gibi yatırımlar yapmamı tavsiye edersiniz? E-ticaret işi yapmak istemiyorum, insanlarla uğraşmak istemiyorum. (İşim gereği, freelance çalışırken fazlasıyla yoruluyorum.)

Aylık sabit bir gelir elde edebileceğim şeyler düşünüyorum. Ev-iş yeri alıp yine kiraya vermeyi düşünmüyorum. Borsa, kripto vs. ile ilgilenmiyorum.

Ben tasarımcıyım. Şu anda Türkiye'den, yurt dışında bir firmaya uzaktan çalışıyorum ve kendi işimde de freelance çalışmaya devam ediyorum. Ben yine bu işlerde çalışmaya devam edeceğim.

İlk olarak, bu paranın hemen hemen yarısı ile oturduğum evi satın almayı düşünüyorum aslında. Ülkedeki kira fiyatları ve ne olacağı belli değil.

Kalan 1.500.000 TL ile neler yapabilirim? (Evi almazsam paranın tamamıyla.)

Forumda web site, Youtube kanalları, mobil uygulamalar filan görüyorum. Bunlarla mı ilgilensem acaba diyorum. (Bunlara da harcayacağım para 100-200 bini geçmeyecektir muhtemelen.)

Başka bir şey de gelmiyor aklıma. 2 ev alıp, birinde oturup, diğerini de kiraya verip, kaç yıldır devam eden aynı döngünün içine girmek istemiyorum. (Kiracı ile uğraşmak + enflasyon karşısında kiranın erimesi.)

Arsa alırsam, mutlaka değeri artacaktır ama aylık bir gelir elde edebilmek istiyorum.

Trusa ile ilgileniyordum, ne kadar güvenebilirim bilemedim. (ABD'de ev alıp dolar üzerinden kira geliri elde etmek.) Ya da yine Türkiye hariç, bütçem dahilinde ev alıp kiraya verebileceğim yerler biliyor musunuz? (Kıbrıs ve Dubai duymuştum.)

2-3 sene içerisinde çalıştığım firmanın bulunduğu ülkeye yerleşme ihtimalim de var. Hani hazırda zaten geçimimi sağlayacak kadar bir gelirim varken, tüm parayla gelişmekte olan bir yerlerde arsa, arsalar filan mı alsam ve beklesem?

Tek bir kurşunum var ve yanlış bir karar vermek istemiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?
Oyun firmalarına yatırım yapın mobil oyun alın, dating siteleri kurun bir çok şey yapabilirsiniz farklı farklı alanlarda olması tek alanda batarsanız diğerleri sizi kurtarır geri arsa almanız bence mantıksız arsayı satamazsanız nolacak?, Müteahhit verseniz Müteahhit kaça alacak? aynı fiyata bile alabilir