Haberim olmadan finansal köleymişim

Şuan gidip tüm abonelikleri iptal edesim geldi.
Üzülmeyin, çağımızın insanının çok büyük bir bölümü finansal köle. Biz de sizdeniz.
Aylık ödeme ve kiralama işine hiç girmedim, çok şükür. Bana o kadar ters birşey ki anlatamam. Hele televizyon yayınları... hattabteşevizyonun kendisi bile ters bana, belirli bir süre sonra bozulacağı garanti olan, aslında satın almadığın ve kiraladığın şeyler. Araba öesela, alıyoraun ama senin olmuyor, sürekli vergi ödüyorsun. Tamir edemwywceğşm şeyleri ne kadar güzel okursa olsun almıyorum, alamıyorum, aldıktan sonra pişman oluyorum.
Televizyona, yayınalara, dizilere para ödemek, reklamsız olsun dşye yputubea para ödemek hiç benlik iş değil. Bisijlet ve motor sporlarına bayılırım, tenis şampiyonalarına hasta olurum. Ama ödeme yapmam. Seyretmem gerekirse. Ben şöyle düşünüyorum... o marka ben seyrettiğim için var. Biri ödeme yapacaksa o marka bana ödeme yapmalı. Reklam alsın para kazansın itirazım yok. Ama aylık ödeme beni inanlılmaz iten bir durum.
Türk kullanıcılar güvenilir markalar tarafından sunulanların dışındaki SaaS ürünlerine karşı aynı sizin gibi düşünüyor
Efendim naçizane katkım olmasını isterim yazınıza.Ayrıca tüm bunların yanı sıra aboneler para ödemekte ve iyide gelir elde etmektedir şirket. Fakat bunun yanısıra abonelerinin algısıyla oynamaktadır, abonelerden aldığı paranın üstüne bir takım derneklerden cemaatlerden vakıflardan ve benzerlerinden para alıp, onların istekleri ve talepleri doğrultusunda, insanların yönelimlerini davranışlarını tercihlerini eğilimlerini değiştirmeye çalışmaktadır.
Bu yüzden, abonelerinin beklentilerini bile karşılamamaktadır. Fakat abonelerinin algısıyla o kadar bariz oynuyor ki, aboneleri sanki ihtiyaçları karşılanıyormuş gibi bir düşünceye kapılabiliyor. Eskiden olsa yorumcular ve eleştirmenler taş yağmuruna tutacak iken, ortada şimdi eleştirmen göremiyoruz zaten. Bir tepki ile karşılaştıkları vakitte yine algı yaratma peşinde koşuyorlar.
Aboneler ise sanki sütü sağılan keçi gibi, para akıtmaya devam ediyor.
Evet hocam çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. PR çalışmalarına harcanan enerjiyi keşke kaliteli şeyler üretmeye harcasalar biraz.
Kölelik güzel bişey aslında.
Aç kaldığında sahibin karnını doyurur, iş bulmak zorunda da değilsin. Hazır işinle doğuyorun.
Ev derdin de olmuyor haliyle

Para biriktirme, saklama gibi fani dertlerin de olmuyor.
Ama finansal kölelik diye tanımlanan şey başka bişey, bağımlılık bu.
Evet bu konunun dikkat çekmesi için bir kanca gerekiyordu ve bu kancayı konuyla ilişkilendirilebilecek bir kelimeden seçtim

ben metin yazarak dikkat çekmeye çalışan, bundan ticari bir fayda amacı olmayan birey olarak size bunu yaptıysam, ticari hedefi olan markalar neler yapmaz
Ben fakirlikten faturalı veya paketli hat bile kullanmam. Youtube premium almamak için Brave browser kullanırım. İnsan ilerlemesinin yanında olmayan canlı sömürüsü ve manipülasyonu üstüne kurulu kapitalizmi olabildiği kadar ayaklar altına alırım. Finansal köleliği tam olarak reddederim. Tabi karşıma sarışın bir Natalia çıkana kadar...
Natalia... İşte bütün mesele bu. Belki de yanılıp konuya tıklama sebebiniz bile sarışın bir Natalia.
Canımız Natalia