ozgurcetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bizim ülke patronlarının kafasının çalıştığını asla düşünmüyorum (Holding vs hariç)

50bin tl masraftan kaçmak için 500bin tl lik masraflara katlanıyorlar.
En basit bir örnek vereyim bundan 2 yıl önce makine ilk açılışta suyun ısınması gerekiyor pazartesi günleri hava soğuk olduğundan makinenin çalışması için 3000 5000 tl lik bir rezistans istendi. makine kendi kendine ısınmasını beklersek 30 dk zaman kaybı oluyor kış aylarında bu süre uzuyor. Elektrik ve malzeme fiyatından dolayı vazgeçtiler almadılar fakat bölüme bir adet pc aldılar 20k iki bilgisayar da sadece excel veri girişi için.

Konuşacak çok şey varda neyse işte...
Aynı kafa hocam. O kadar saçma şeylere para harcıyorlar ki. Aynı zamanda hile hurdaları çoktu. Abim o kadar uyarırdı ama dinlemediler. Allah iyi demedi.

ledci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dükkanı açtığım zaman yangın söndürme tüpü lazım dediler bende mevzuat hakkında bilgim olmadığı için en ucuz yangın söndürme tüpünü alıp dükkana koydum. arabada bulunan yangın tüpü gibi birşey. dükkana gelen zabıta bu olmaz dedi diğer zabıta, komşundan 6 kiloluk yangın tüpü bul getir dedi. Fotoğrafı çekip gittiler gidiş o gidiş bir daha gelen giden olmadı tüp ilk koyduğum yerinde duruyor. çalışıyor mu bilgim yok Allah'a şükür ihtiyaç olmadı Allaha'a emanet yaşıyoruz yani
Sadece prosedüre bakılıyor. Var mı var. Bir yangın çıksa işçi, mal, fabrika yanar diye düşünülmüyor.

onurdurmus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O yangın tüpleri süs olsun diye konulmuyor. Çocuk oyuncağı değil bu işler.
Eğer tüpler dolu olsaydı kesin söndürürlermiş. 300 m ötedeymiş sanırım itfaiye ama geç kalmış.