arkadaşlar memuriyeti size özetleyeyim. memur olursan maaşın garantidir, krediye girersin, borca girersin almak istediğini alırsın. haftasonun bellidir, mesai saatin çoğunlukla bellidir. ailene, kendine zaman ayırırsın. eğitim hakkın vardır, istersen okur yükselirsin. sosyal yaşam için zamanın kalır, zam için kimseye yalvarmazsın zamanı gelir yeşil pasaport hakkı alırsın vizesiz yurtdışına çıkarsın v.s.
bunların tersi özel sektörde çok kurumsal firmalarda çalışmadıkça özel sektör için geçerlidir.
ben memur olarak bir işe girdim, memur bir eşim oldu. iki memur olarak altımızda ortalama üstü bir arabamız ve evimiz de var şükür. Her sene tatilimi yaparım, ara sıra yurtdışına da çıkarım.
Memur veya kamu, Düzenli orta gelir, garanti orta yaşam.
Özelde risk hep var,Ticarette de. Memur ol, ekstradan netten de kazan 2xmemnuniyet
Memur olursan orta halli bir yaşam sürersin, artı olarak memur bir eşle evlenirsen ortalamanın üzerinde bir hayat sürersin.
Evini ve arabanı al, ardından istediğin hayalleri gerçekleştirecek işlere memurken adım at. Memurluğun olumsuz yönlerini söyleyenleri görmezden gel. Ailenin söyledikleri gerçeği yansıtıyor.
Hayat, filmlerde veya YouTube'da duyduğun kadar basit değil. Ülkemizde en güvenli maaş, memurlukta.
Arkadaslar cok haklı. 13 yillik devlet memuruyum. Ing ogretmeniyim MEB de. Ordan sabit maaşim var. Hatta acık konusayim. Ocak zammiyla birlikte maasim ek ders odemesi ile aylık yaklasık 43 45 civarı olacak. Memur bayanlar memur erkeklerle evlenir genelde. Maaş x2 etti ki o da 85 90. Ama, ben yillardir haftasonlari dershanelerde calisiyorum. Kendi ceviri burom var. Memur oldugum icin babamin üstüne. Memurluk bir sekilde ek is yapmaya engel degil. Ozelde bazen cok iyi kazanirim ki 1ayda 250 200 ü devirirsin ama bazı aylar 1 asgari ucret zor cikar. Oyle donemlerde garanti maaşin vardir. Ki arabalarimiz, evimiz vs var. Bir sekilde borclansan bile alabiliyosun. Memurluk garantidir. Ama ek iş her zaman yap. 1 gelir bekleme hicbir zaman. Farklı irili ufaklı ek gelirler olsun.