Keşke sadece unla, pudra şekeriyle, yağ ile kalsa da 50 liraya yesek bizde kilosunu. Asgari ücret ile çalışan 1 personelin maaş + sigorta gideri yaklaşık 15.000 TL oldu.
İş yeri kiraları, ev kiraları aldı başını gidiyor normalin 10 katına çıktı. Bu masraflar ile birlikte elektrik, su, doğalgaz faturası da bu küt böreğinden alınacak parayla ödeniyor.
Stopajı, vergisi, teçhizatın parası, arıza yapan, yenilenmesi gereken donanımların tamiri değişimi vs. bir sürü ekstrası var daha.
Giderleri çıkardık, e bu vatandaş ne için bu kadar zahmete giriyor? Para kazanmak için. 3-5'te o üzerine kâr koyacak haliyle. Netice itibariyle emin olun giderden azdır cebine kadar para.
Birde alıp yememişsiniz ama yağına tuzuna laf ediyorsunuz. Belki adam istediği paranın hakkını veriyor, her şeyin kalitelisini kullanıyor nereden biliyorsunuz mesela?

Yani ben börekçi falan değilim yanlış anlaşılmasın ama eleştireceğimiz şey böreğin kilosuna 250 TL diyen esnaf mı, yoksa başka şeyler mi orası tartışılır.