ben bunu soru değil sorun olarak görüyorum hocam, normal değil çünkü
bir sorun yok bence , yazılımda ultra yetenekli olmanız, yaratıcılık ve girişimcilikte yetenekli olacağınız anlamına gelmiyor.
belki de sizin için uygun olan kendiniz bir şeyler geliştirmek değil, bir şeyler üreten bir beyin takımının yazılım tarafında bir parçası olmaktır.
pek çok insanın yabancı dil yeteneği var, kimisi o yeteneği kullanarak antalyada turist düşürmeye çalışmaktan öte gidemez, kimisi ise dil öğrenme üzerine yenilikçi sistemler geliştirir.
pek çok insanın vücudu esnektir, kimisi mahallede şovun ötesine gidemez, kimisi ise bunu bir sanata dönüştür ve dünyada saygınlık kazanır.
dediklerimi lütfen yanlış anlamayın, amacım kötülemek değil. fakat insanın kendini dogru tanıması önemli. bir yazılımı çok çabuk ögrenmeniz, bu konuda yetenekli oldugunuzu gösterir okey, benim de matematiğim çok iyiydi, ama sınavlara yönelik problem çözmenin ötesine gidemedim çünkü onun ötesine gidecek, mesela o matematiği makina öğrenme veya blockchain teknolojisinde kullanacak bir potansiyelim, ufkum, kabiliyetim hiç olmadı. benim 30 çektiğim sınavlarda 20 çeken adamların kafası başka çalıştıgı için o yeteneği bu tür alanlarda kullandı gibi gibi .. sizin de demek ki yenilikçi bir fikir geliştirme konusunda bir potansiyeliniz yok. o zaman yeteneğinizi kullanabileceğinz alanlara kanalize olmalısınız.
kimse de size burada "size birşeyler elde ettirecek" kısacası iş yapacak bir fikir paylaşmaz, öyle fikri olan zaten yazılımcı bulur kendisi yapar projeyi =)
ihtiyacınız olan şey bence şu :
sizin gibi bir yazılımcıya ihtiyacı olan, yazılım yönünden yetersiz ama fikir üretmede yeterli birilerini bulmak.
kısacası durumunuz gayet normal hocam