dışarda içtiklerin kilo ile alınıyor işletmeye daha ucuz mutemelen evdekinden daha kalitesiz ama yine de siz onu seviyorsunuz.
benim fincan normal bir çay bardağı kadar su alıyor.
bunun ölçüsü 3 çay kaşığı tepeleme kahve bir çay kaşığı tepeleme şeker ekleyip önce susuz biraz kavuruyorum.
yakmayacak kadar hızlıca kavurmanız lazım 2 dakika sürüyor olabilir. sonra üzerine bir fincan su ekliyorum. çok kısık ateşte pişiyor köpüğü yukarı çıkınca ateşten alıp biraz bekleyip yine ateşe koyuyorum yine köpüğü kabarınca iki üç kaşık köpüğü alıp fincana koyuyorum. sonra kahveyi iyice iki taşım kaynatıyorum. ve fincana koyup içmeden önce biraz bekliyorum ki telve dibe çöksün. çünkü telveli sevmiyorum.

kahveyi kavurmadan pişiren arkadaşlar verdiğim tarifi deneyin.


bu arada aslında kahve içmeyi değil de gerçekten kahve seviyorsanız en iyi kahve çay gibi uzun süre demlenen kahvedir. durdukça içindeki tüm etkiyi suya bırakır.