Dil paketini indirip inceledim, test ettim. Öncelikle zip'i indiren arkadaşlar var olan dil dosyasının üzerine yazdırmayıp yeni dil paketi yaratacaksa vbulletin-language.xml'i değil, vbulletin-language (1).xml'i kurmalı. İlk dosya sizin de belirttiğiniz gibi dil paketi oluşturmaya çalışınca hata veriyor.

Birkaç not:
- x_powered_by_vbulletin cümlesi anasayfa title'ını etkileyen kısım, orada site adresi var. Onu varsayılana çevirerek ya da meta title'ınızı belirleyerek kullanmalısınız.
- powered_by_vbulletin cümlesinden de copyright'ı kaldırıp yasal uyarıya benzer bir cümle eklenmiş; onu orijinal haline getirmenizi ya da "Yazılım: vBulletin® {1}" gibi Türkçeleştirerek copyright'ı belirtmenizi öneririm. Zira vBulletin lisans politikası gereği copyright'ın silinmesi yasak.

Yıllardır elden ele, siteden siteye dolaşan; bir büyük bir küçük harfle sözcüklere başlanan; 3.8 Türkçe dil paketi olarak sunulan ama halbuki 3.6 Türkçe dil paketi olduğu için bazı cümleleri İngilizce olarak kalan (arkadaşlık, albümler, sosyal gruplar, topluluk bağlantıları vs.) o dandik dil paketine nazaran çok çok iyi. Kusursuz olmasa da incelediğim kadarıyla oldukça başarılı buldum. Mevcut vBulletin 3.x kullanıcıları bunu kullanabilir.

Hala vB 3 için uğraştığınız, paylaşım yaptığınız için de ayrıca bana lazım olmasa da kendi adıma size teşekkür ederim.