selamlar,geçen gün bir teklif aldım bunu sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak isterim. genel gidişat belli ekonomik vb. olarak. Malatya merkeze yakın bir yerde ( bilenler için makromarket arkası cevatpaşa mah.) önceden alınan ufak bir arsamız var. yaklaşık 168 metrekare ve 1 ortağı daha var. bu çevrede son dönemlerde genelde arsa sahipleri doktorlar avukatlar kendileri oturmak için villa tarzı evler inşa ediyorlar. fakat sorun şurda başlıyor, imar izni toplam arsanın %25'i kadarı.
benim tek başına 168 metrekare olduğu için oraya herhangi birşey inşa etmem mümkün değil ve maddi olarakta gücüm yok. diğer ortak kendi payını satıyor, eğer alacak kişi 2 pay birden alırsa 336 metrekare yere ufakta olsa ortalama 84 metrekare 2 kat üzerinden bir ev yapabilir. diğer ortak satar ben satamazsam arsa küçük olduğu için ilerde satılmasınında iyice zorlaşacağını düşünüyorum.
Açıklamadan sonra asıl sormak istediğim soruya geleyim ; arsanın 2 ortağıda satmayı düşünüyorken bu arsayı bekletmek mi yoksa satıp ileriye dönük birşeylere yatırım yapmak mı mantıklı ?