dev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurana bakarsaniz gelen ayetler hep donemin sartlari ve olaylari ile alakalidir. Zaten oyle olmasa yillar icinde parca parca tamamlanmazdi.
Ornek "﴿ Ey iman edenler! Size izin verilmedikçe Peygamberin evlerine girip de yemeğin hazırlanmasını beklemeyin; fakat yemeye çağırıldığınızda girin; yemeğinizi yiyince de hemen dağılın, söze dalıp oturmayın."
Kainati yaratan Tanri neden boyle bir kural koymus acaba
Adım gibi eminim; Kuran gerçekten yaratıcı unsuru olsaydı, Şuan içeriği çok farklı olurdu.
Yani belki insan ırkı millattan sonra 10.000 yılına kadar yaşayacak. 10 bin yıl sonrasına bile dikkate alınabilen bir kutsal kitapta sanmıyorum bahsettiğiniz ayet gibi ayetlerin olacağını.
Gerçekten yaratıcı Kuran'ı göndermiş olsaydı, Şuan içeriği bambaşka olmuş olacaktı.
Yani ne Hz Muhammet ne de Ozaman Kuran'ı gönderen yaratıcısı 2 bin yıl sonra birçok şeyin evrim geçireceğini 1400 yıl önceki gibi olmacağını hesap etmeleri gerekirdi.
Kuranda bir ayette Hristiyanlar kıyamete kadar birbirleriyle savaşacaklar ayeti var.
Yine Kuranda bir ayette Yahudilerin kıyamete kadar birbirleriyle savaşacaklarına dair bir ayet var.
Göünümüzde görülüyor ki; Hristiyan devletleri artık birbirleriyle savaşmıyor.
Nato'yu Birleşmiş Milletleri kurmuşlardır Hristiyan devletleri.
Eğer gerçekten Yaratıcı Kuranı göndermiş olsaydı, dinlerin cemaatlerin zaman içerisinde evrim geçireceğini biliyor olması gerekirdi.
Yani Kuran asla tüm asırlara hitap edebilecek bir kutsal kitap değildir.
Yaratıcının var olduğuna inanıyorum ama Ne İslam ne de diğer dinlerdeki gibi bir Yaratıcının olduğunu düşünmüyorum.
Bahsettiğim Kıyamete kadar Hristiyanların kendi aralarında birbirleriyle savaşması hususuna bu videodan bakabilirsiniz.
Muzammam anlatmış bu kanal sahibi bu konuyu.

https://www.youtube.com/watch?v=Sfz1KFTIrpw