netst4rz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuranda bunlar yazmıyor, kuran retorik bir dil kullanır. Örnek veriyorum x bir kitapda "biz size bir yuvarlak cisim verdik alın onunla istediğinizi yapın" deniliyor ve ben kalkıp bu cümleden evrenin şekline, gezegenlere, dağlara yorum biçiyorum her biride tutarlılık arz ediyor çünkü yuvarlak kelimesi geçiyor içerisinde, yani yanlışlanabilirlik ilkesini aşıyorum bu insanların yaptığı tam olarak bu ama eski uygarlıklarda en azından tutarlı semboller ve çizimler var. Bu insanlar bunları sembolize etmişler, yani bir tutarlılık olduğu zaman dilin eğilip bükülmesi ile değil sembolün tutarlılığını baz alırız çünkü nihayetinde bir çizimdir, kelime oyunu değil.
bende onu anlatmaya çalışıyorum tartıştığım insanlara kurandan veyahut başka dini konulardan örnek verenlere ise kaynaklardan binlerce yıllara dayanan kaynaklardan belirtmeler yapıyorum ama sanırım insanlar kuranda yazan araştırın dünyayı araştırın demesinden ziyade Allah’ın sunduğu cennet ve cehennemden korkarak araştırmadan ve bilimden uzak kalıyor