Önce kullanıcı adına bile bakmadan yazıyı okudum. Sonra, "Bu yazıyı yazan kalem de kimmiş?" diye sordum kendime. Blogunuza gözüm ilişti. Sizin gibi blog tutan kaldı mı ya hâlâ? Blogunuzu takip listeme alıp arada sırada okuyacağım desem de pek inandırıcı gelmiyor kendi adıma. Zira, okuma listelerim o kadar kabarık ki vakit yetiştiremiyorum. Forumda paylaşın böyle yazılarınızı da görüp nasiplenelim arada.
Konuyu okurken direkt aklıma, kafesi kalabalık görünsün diye sahte müşteri kiralayan işletmeler geldi doğrusu. Sosyal medyada bu olay yayıldığında ne kadar da komik gelmişti herkese. Ancak sizin de altını çizerek belirttiğiniz gibi çok daha hastalıklı olanı sanal alemde hem de aleni bir şekilde yapılıyor. Ne diyelim? Bindik bir alemete...
Öncelikle teşekkür ederim. Blog yazmak şu an ChatGPT ile farklı bir alana evriliyor onun farkındayım. Konuyla ilgili de hatta ilginizi çeker mi bilmem ama şöyle bir yazı yazmıştım:
Blog Yazarlığı Yapay Zeka İle Tarihe Mi Karışıyor?
Kafesi kalabalık görünsün diye sahte müşteri kiralayan işletme haberini duymamıştım. Ancak siz bunu yazdıktan sonra yazımda konunun (ahlak ve etik) kısmından hiç bahsetmediğimi fark ettim. Çünkü gündelik hayatta da büyük bir sorun bu. Ben yazımda yüzeysel olarak internet üzerinden konuya değindim ama gerçek hayatta yansımalarını da görüyoruz.