beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu işin hikaye kısmı
mutfakta ne var ondan bahsetmen gerek . program çok da önemli değil. mutfakta doğru yerde isen 2-3 hareket ile de toplumda 5-0 öne geçebilirsin.
mutfak yoksa fitness yok.
ek olarak program sürdürülebilir değil. haftanın 5 günü en fazla 3 ay gidebilirsiniz. hadi 1 yıl olsun. peki ya sonra ? sporu bir hayat tarzı olarak entegre ederseniz daha verimli olur.
Katılıyorum, seni göremeden, beslenmeni bilmeden vereceğimiz tavsiyeler pekte geçerli olmayacak.
Programda benim gözüme çarpan omuz ve bicepse yeterince yer verilmemesi oldu. Lateral raise tamam ama bir pres hareketi de ister yanında
Yine de bir tavsiye vereceksem, sırt gününün sonunda 2-3 hareket bicepse yer vermen olur. 1) Dumble curl ya da cable curl 2) Hammer curl olabilir. Curl makinesi varsa kullanılabilir.
Bir göğüs günü de flyı varsa makinede, incline dumble pressi de smitte ya da makinede tavsiye edebilirim.
Omuz için lateral raise sonrası smit machine omuz pres ya da ya da dumble, barble, makine omuz pres eklenebilir.
Sırt günü hem dumble hem barbel row yapmak yerine V grip seated cable row eklenebilir.

Ben programımı bu şekilde çeşitlendiriyorum. Benim programım chest/biceps, back/triceps, legs, chest/triceps, shoulder/biceps şeklinde.