Konuda dil, din, ırk vb. bilgi verilmemesine rağmen direkt olarak müslüman ve benzeri alanlarının kapatıldığını iddia ediyorsunuz ve araya Atatürk derneğinide sıkıştırıyorsunuz. Başarılı bir çalışma tebrikler. Ancak ben ne hristiyan, ne ermeni ne de partizanlık derecesinde Atatürkçü veya milliyetçi değilim. Ancak şuanda üstünde yaşadığım topraklar üzerinde tarikat, şeyhlik, dervişlik, müritlik gibi evcilik oyunu oynayan oluşumlara karşıyım. Hangi din veya görüşte olurlarsa olsunlar. Denetim diyorsunuz da kim denetleyecek ayıptır sorması? Yine torpille o tarikatın mensubu adamı denetlemek için oraya mı göndereceksin? Kapatılmazsa sorun çözülmez. Bakın bu kanun sonradan yine CHP eli ile yumuşatıldı. İşte durumumuz ortada.
başlangıçta belirtmeliyim ki hacıcılar hocacılar üfürükçüler her zaman en kıl olduğum kesim olarak başı çeker listemde.
devamında da bu karşıt görüşlülük cumhuriyet ve özgürlük terimleri ile bağdaşmıyor. ben x konuya karşıyım hangi din ve görüşte olursa olsunlar. kapatılmalı mı ? kapatılınca geri kafalı oluyor sistem. madem özgürlükten bahsediyoruz her şey denetimle serbest olabilir.
zaten devlet izin verildiği kadar özgürlüğü size yansıtan bir kurumdur. hiç kimse özgür falan değildir. işte bu kısıt altında isteyen herkes istediği her b.ku yiyebilir. diğer vatandaşların özgürlük alanına müdahale etmedikçe herkes yaşantısında özgür davranabilir. ne zaman ki farklı kişilerin alanlarına müdahale var işte o zaman orada devlet yasaklanamk yerine sınırı aşanlara caydırıcı cezalar ile önlemler alabilir.
bugün tekke zaviyeleri kapatılmış başarılı olarak gören arkadaşlar lgbt ajanslarına müdahale edilince özgürlük nerede diye yakarışa geçiyorlar.
bir şeyi engellemek onu sadece cazip hale getirir gizemli hale erişilmez hale geldikçe medyada daha çok ilgi çeker.
asıl çözüm sağlam bir kontrol mekanizmasıdır.