Merhaba,
E-ticaret ile uğraşıyoruz. Geçen haftalarda pazaryeri mağazamızı kapattık. Çok fazla komisyon ve zorunlu kargo ücretlerinin yanı sıra puan manipülasyonları ile karşı karşıya kalmıştık. Sitemize odaklandık ve reklamlara başladık. En kötü 4-5 sipariş aldığımız pazaryerindeki performans şu an sitemizde günlerdir sıfır sipariş ile devam ediyor.

Google müşterisi geliyor geziyor gidiyor. Sipariş alamaz olduk. İnsanlar artık pazaryeri harici pek güvenemez olmuş. Bir marka oluşmadığı sürece sanırım artık güvenip sitelerden alışveriş yapan sayısı çok az. Pazaryerleri hiç olmuş olmasaydı şu an insanlar sitelere alışmış ve güvenmiş olacaklardı. Fakat maalesef ki pazaryerleri gerçekten ticaret yapanın kazancını sömürüyor. Belki en azından oradan satış yapıyormuşsun diyenler olacaktır. Fakat gün geçtikçe her şeyin fiyatı üstüne koyuyor. Öyle hal aldı ki stok ile kazançlar katlanıyor. Elbet biz düzen kuracak ve satışlarımızı daha yüksek fiyatlardan yapacağız, sorun değil. Sitemizden alacağımız şu an 1 sipariş pazaryerinden alacağımız 3 sipariş kazancına denk gelecek olabilir. Ama keşke bu düzen böyle olmasaydı da herkes daha çok kazanç sağlasaydı ve milletimizin sanal alışverişe olan güveni artsaydı. Artık sanırım bu düzen zor bozulur. Gün geçtikçe tekelleşmeye başlayan platformlar komisyon oranlarını daha da yükseltir. İçeride ki satıcılar en ucuz fiyatı vermek içinde birbiri ile yarışıyor. Her türlü içeride çok büyük kar kayıpları mevcut oluyor.
Sitesinden e-ticaret yapanların vereceği öneriler olursa ayrıca dikkate alabilirim.
Hayırlı akşamlar dilerim.
Hocam yeni çıkan sitelere bende maalesef güvenmiyorum. Genelde öyle yerlerden alışveriş yapmam ama yapacak olsaydım kapıda ödeme seçeneği sağlanırsa BELKİ alışveriş yapabilirdim. Ama onun haricinde maalesef güvenmiyorum.