Merhaba arkadaşlar bugün bir tane telefoncudan 14 Pro 256GB YD almaya karar verdim, Mağazaları falan çok güzeldi karşılıklı 2 tane mağazaları var, Trendyol, Hepsiburada ve s Online mağazaları da var, Bundan dolayı sıkıntı olmayacağını düşündüm, Kapalı kutu getirdi, kutuyu açmadan önce Apple garanti sitesinde sorgulatdım, garantinin 14 nisanda başladığını gördüm. Kendisine niye bu tarihte alındığını sordum, yurtdışından o tarihte alındığı için garantisi o tarihte başladığını dedi. Ben de yeni telefon almanın heyecanından mantıklı buldum(Çünkü 1 kerede Laptop alırken garanti süresi 5 ay önce başlamıştı, Teknik servisi aradıktan sonra o süreyi uzatmışlardı.) Kutuyu açtım cihazda hiç bir sıkıntı yok, Cihaz sıfır, Sonra 3tools uygulamasında cihazı kontrol ederken Ne göreyim ,
Cihaz 5 ay kullanılmış
Gold renkden Mor renge komple değişmiş kasası
145 kere şarj olunmuş
Anakart işlem görmüş(Cihaz amerika cihazıymış yani çift fiziksel ESİM sonradan bunlar 1 fiziksel 1 esime modifiye etmişler telefonu)
Kısacası çöp almışım 14 Pro yok, Telefonu alırken maalesef fatura ve s gibi bir şey vermediler, ben de istemedim, istesem de vermezdi bence çünkü yurdışı telefon sonuçta. Sonra internetde araştırdım benim gibi çok adamı dolandırmışlar, şikayetvar sitesinde her kes yazmış başına gelenleri. Şimdi ben ne yapabilirim ? Ne yapmamı önerirsiniz