Hocam selamlar, hata yapmamanız için yazıyorum ilk 6-8 ay supplement kullanmanıza gerek yok kısır yiyerek bile vücudunuz toplanır. Onun dışında, 1 yıldan öncede antrenman programı derdiniz fazla olmaz çünkü her bölgenin belli 3-5 hareketi var kendiniz araştırarak ve deneyerek vücudunuzun en fazla pump olduğu ve geliştiğinizi hissettiğiniz bölgenin üstüne gidebilirsiniz. Belli 3-5 hareketi değişmeli olarak 3 4 ayda bir değiştirirseniz anca 1 yıldan sonra kişisel antrenöre ihtiyacınız olur. Ha yine de danışmanlık alabilirsin. Youtube'da mustafa var Be Green sanırım firmasının ismi onu araştırabilirsiniz.
Ancak dediğim gibi ilk 6 ay supplement kullanımına ihtiyacınız fazla olmaz (6.aydan sonra Kreatin ve multivitamin takviyesi önerebilirim ve merdiven altı olmasın flava, bigjoy gibi firmalardan şaşmamak gerekir) 1 yıldan öncede kişisel danışmanlığa ihtiyacınızın olabileceğini düşünmüyorum. Dediklerim araştırmanızda önbilgi olması açısından söyledim, herkesin ayırabileceği vakit farklı oluyor tabi.
Edit: Kilo programını istediğinizi sonradan gördüm, bunun için spor hocaları genelde kardiyo / bisiklet tandemi ve antrenman sonunda 3x15 şeklinde karın hareketlerini öneriyor. Talep ederseniz verirler diye düşünüyorum. Yukarıda bir arkadaş test yaptırılıp ona göre diyetisyene gidilmesini de tavsiye etmiş ve haklıda. İlk aşama olarak ondan başlayabilirsin