Hocam şimdi size burada vatan millet sakarya diyip türkçülük yapmayacağım ama, türkiye de torpil adam kayırma vergi silme af getirme gibi bir çok insana ayrıcalıklar tanınıyor bunlar demokrasiye aykırıdır ve libyada halkına güzel fırsatlar verilmiş bizim burada tam tersi birisi vergi öderken diğer i ödemiyor vs vs şimdi gelipte halkına fırsat verenle halkına düşman olan bir yapıyı karşılaştırıyorsun burda hangimize bir imkan verildi de değerlendirmedik burada o kadar insanız hepimiz ticaret yapıyoruz havadan sana gelip bir iş yapmak istiyor musun diye soran yok veya bir fırsat veren KOSGEB dükkanı aç bakalım iş görüyosa sana yardım ediyor yani verdiğiniz tek bir örnek en saçma örnek benim gözümde halka şu an avantaj sağlanan bir durum var mı zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor.
''devletlerin hepsi baskıcı ve ksııtlayıcı. Toplumları yokluk sefalet içinde. '' yazmışsınız evet doğru sebebi diyorum halk mı bunun ?? Halk lider seçiyor lider bu sefilliğin yada bolluğun kararını veriyor halk için. Zaten kendileri her zaman bolluk içindeler ben hala anlamış değilim bu türk halkının suçu ne hangi fırsatı verdiler de bu türk halkının eline
ek olarak darbe oldu burada sokaklardaydık hepimiz yine libya halkından fazlasını yapmışız yani bu karşılaştırma ne için yine benim dediğime çıkıyor bunun ucu
Bizim devletin de halkı kısıtlayıcı olduğu bir gerçek. Bu kısıtlamalar yüzünden insanların çoğu da mecburen kural çiğneme yoluna gidiyor. Çünkü %100 kurallara kanunlara uyan birisi hep kaybeder, başarısız olur.
Bu paradoks şu videoda çok iyi anlatılıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=O4od...l=AkademikLink
Ancak ben herşeye rağmen toplumun bencilliğini vurgulamak istiyorum. Ekonomi vs diğer koşullar harika da olsaydı yine toplum aynı olumsuz davranışları gösterecekti. Bu yğüzden özellikle libya lideri örneğini verdim.
Göçmen sorunu olmasaydı, ekonomi %100 mükemmel olsaydı kendi içimizdeki kötülükleri ortaya çıkarmaya devam edecekti.
Suç oranları ile refah düzeyi ters orantılı olsaydı bugün afrika kabileleri, gürcistan kaos yaşıyor olurdu. Oysa avrupa ve amerika tecavüz cinayet gibi suçlarda dünya ortalamasının çok üstünde. Buna karşılık fakir ülkelerde insanlar herşeye rağmen mutlu bir hayat yaşayabiliyor.
Komşumuz gürcistanda işsizlik, gelir düzeyleri ve hayat pahalılığı bizden kat kat fazla. Ancak suç oranları bizden kar kat düşük. İnsanlar hala daha evlerinin kapısını kilitlemeden bırakabiliyor.
Örnekler çoğaltılabilir.
Benim yaşadığım köyde 4 katlı ev yapmış bir aile sürüsü komşu bahçesinden ot çalabiliyor, tavuklarını ineklerini komşu bahçesine izinsiz bağlayıp ot çalmaktan bile kar edebiliyor.
Bu sayısız örneklerden gördüğüm, ekonomik refah düzeyi ile suç düzeyi ters orantılı değil.
Bana kazık atan milliyetçi ırkçı arkadaş Alanyada ev sahibi, 4 milyon tl civarında değeri varmış. Şimdi bu adam bulduğu her forsatta çalıntı eşya satın alıyor. Bunu yaparak kar ettiğini düşünüyor. Bu şekilde para kazanan ve zenginleşen yüzsüz insanlarımız var. Ekonomik düzeyleri yükseldikçe suç işleme fırsatçılık oranı düşmüyor.