deifoslive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında tek problem para, halk kendi yerine başkası karar versin diye bir lider (!) seçiyor . O liderin verdiği kararlar tüm toplumu etkiliyor. Toplum bozuksa düzeltmek lidere düşer 85 milyon insan arasında görüş anlayış farklılığı olmaması imkansız. Bu durumda lider yapıcı kararlar alıp bu bozukluğu düzeltmesi gerekir ırkçı söylemler işgalci sözde mülteci afgan suriyeli vb medeniyet nedir bilmeyen araplar yüzünden ortaya çıkıyor .

Araplar geçmişten süregele entegre olamıyorlar elleriyle yemek yiyorlar kadınlara mal bir eşa bir obje gibi bakıyorlar bu insanlar toluma bizim toplumumuza entegre olamazlar beraberinde 85 milyon içinde ırkçı söylemler ortaya çıkartıyor dediğiniz gibi sebep-sonuç ilişkisi.

Gazete arşivine gelecek olursak bu siyaset eleştirmesi her zaman olacak bir şey global gazetelerde nasıldır bilmem ama farklı ülkelerde de bir fark olduğunu düşünmüyorum siyaset eleştiriliyordur eleştiri olmazsa siyaset olmaz zaten buda babadan oğula padişahlık demektir demokrasi (!) varsa eleştiri hep olur diye düşünüyorum.

Eskilerden hepimiz biliriz büyüklerim daha iyi bilir yardımlaşma yaygındı yanı elinde çok olmasa da paylaşmasını bilirdi halk bu gün işgalciler ekenominin büyük sorumlusu buda halkın hal ve hareketlerini hem ırkçılık kavramında hem de cepte olmayan parayla kişilik bozukluklarına sebep oluyor.

Şimdi size soruyorum hocam sorumlusu halk mı ?
Libya lideri Kaddafi kendi halkına dünyada benzeri olmayan imkanlar sundu. Sosyalistse işte sosyalist. Dünyada komünist ve sosyalist devletlerin hepsi baskıcı ve ksııtlayıcı. Toplumları yokluk sefalet içinde.
Bir tek Libya örneğinde halka uçsuz bucaksız imkanlar verildi.

Sonuç ne oldu, onca eğitim onca para onca imkan sahibi olan halk ne yaptı? Bir abd darbesinde lideri öldürülürken oturup seyretti.