Hocam şu ana değin hayatım da sahici Bal yediğimi anımsayamıyorum da, sizin deneyimlerinizi merak ettim.
hocam çok yakınene işin detaylarını biliyorum. mesela sahici baldan kasıt şu : balı arı yapıyor bir de balı depolarda ameleler yapıyor

. 50 kilo bal 500 kilo şeker bilimum bazı kimyasallarla 550 kilo bal yapıyorlar. bir de kovanın önüne şekeri koyarsın arı alır yer bal yapar.
arılara şeker vs verirsin vermeyen yok zaten vermeden de olmaz. ama ne kadar ve ne zaman verdiğin önemli. işte kaliteli burada ortaya çıkıyor. arıcılık yapan adamın yaptığı yer arıyı besliyorsa ek şekere her zaman ihtiyaç duymaz.
@Hastesi; hocam bu işi biliyor söylediklerinden anlaşılıyor . yağmur yemiş bal sattı geçen sene a101 istanbulda. bal kokuyordu zaten damakta baldaki kokuyu alabiliyordunuz. gerçek baldı ama yağmur yemişti kavanozu 50 lira altındaydı. o ballardan 3 kavanoz almıştım birisini 10 gün önce açtım kokmuştu. daha doğrusu ekşimişti.
ek olarak köyde arıcılık yapan köylü kardeşlerimizin çoğu (kendisi için üretmeyenler pahalı satmanın tadına alışanlar) tüm arıcılardan daha uyanık ve daha katkılı bal üretiyor
en katkısız balı 600 1000 kadar kovanı olan bakıcılığını başkasına yaptıran kendi kamyonu olan ve arılarını trakyadan tut iç ege çamlıklarına ordan muğlaya taşıyan muğlalı balcılardır.