Oooo R10.Net bu işte yaa

Macarca niçin öğrenmiştiniz, Kütahya'da Kossuth Müzesi(bir diğer ismiyle Macar Evi) var, Macar halkına ait birçok iz olunca ilgimi çekti ama daha global dillere yönelmem gerekiyor maalesef.
Kız arkadaşım vardı bu sebepten "translate" büyük çoğunluk ama dil bilgisi, sözlük vs vs bir çok şey almıştım nitekim de öğrendim 😊 Lakin tekrar olmadığı için unuttum yalan söylemeyeceğim. 😅
Dünyanın en zor dillerinden birisidir;
Szia, Hogy vagy?
Jol es te ?
Edit; Normal de anlatmayacaktım ama çok sorun değil, Arkadaşlık uygulaması ile Şili'den bir kadın ile tanıştım.
Epey konuştuk ispanyolca öğrenmem onunla başladı büyük çoğunlukla, Zaman geçtikçe birbirinizi daha iyi tanıyorsunuz ve annesinin "Türk ve Ankaralı" olduğunu öğrendim çok şaşırdım bu duruma.
Nasıl oldu ailesi ,geçmişi hakkında fazla konuşmadık ama bildiğim "Genç yaşında Antalya'da tercümanlık yaparken tanışmışlar ve aile sorunları yüzünden şili'ye gitmiş" Annesi ile sadece bir kaç kelime türkçe konuştum asimile olmuş, dil , din değişmiş unutmuş. Belki de geçmişte yaşadığı şeyler buna mecbur etmiştir öğrenemedim ne yazık ki, Annesi hastaydı en son hastane yatırdılar ve bağlantım koptu. Acayip yollar denedim ulaşmak için şili grupları, bölge ,bölge yaşadığı marketler'e e-mail dahil attım ama ulaşamadım bu da böyle bir hikâye başımdan geçen. 😊