serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Benim hoşuma gitmedi.
Bundan sonra yazacaklarımın ne önemi var?

Haddimi konuya girerken çıkartıp konu girişine bıraktım, haberin olsun.
Ben bu tip kısa yazılarda, denemelerde, öykülerde vb. pek keyif almam hoşuma gitmeyişi bundan olabilir.
Yazım tarzına bir laf edemem ama benzetmeleri daha güzel yerlerde görmek isterim.
Tasvirin daha güçlü olmasını severim ama bu güçlü olması uzun olması ile orantılı değil.

Kısa yazıları sevmeme nedenim metnin karakteristik kazanacağı girdilerin haliyle kısıtlı olmasından.
Bence anlatıma başlangıçtaki kadar olmasa da anlatım sırasında beni içine çekmesini isterim.
Bu içine çekişte ise monolog oldukça basit kaçar.

Tabi ki bu yorum bir edebiyat otoritesi tarafından yazılmıyor kendi kişisel beyanımdır.
Sevgili Edebiyat ailesini bağlamaz, o ailenin ferdi olmak için yeterli edebe sahip olduğumda hiç bir zaman iddia edilemez.

Çıkarken konu girişine bıraktığım haddimi alıyorum.
Sevgiler, iyi ki yazıyorsun. Sen yaz ben hepsini okurum.

Çok çok teşekkür ediyorum, bu değerli yorumunuz, değerlendirmeniz için.

-Kısa denemeleri, yazıları, öyküleri normalde ben de çok sevmiyorum hocam. Tam o içine çekme hissiyatı vuku buluyor ancak, kısa kesiliyor ve sıradanlık hissiyatı ağır basıyor. Bu sebeple önceliğim yazmakta olduğum romanım. Ancak arada ilham perileri ziyaret ediyor ve bunları yazı dökmek iyi geliyor, aslında yazıya dökme sebebim de, ileride yazacağım başka kitaplara, romanlara ilham olması, kendi elimle kendime arşiv var ediyorum bildiğiniz.

-Monolog tercih edip-etmeme arasında kaldım, ancak karakterin yerine kendimi koydum istemsiz ve tercihim monologdan yana oldu.

Yazana ve yazılana verdiğiniz değerden dolayı tekrardan teşekkür ediyorum. Yazmaya devam edeceğim, elimden geldiğince paylaşacağım. Umuyorum ki, vakti geldiğinde, size romanımı da hediye etme imkanım olur.

@HazBusiness; Ben de beklemekteyim hocam kışın gelmesini. Zira, çok daha huzurlu bir şekilde yazabiliyorum. Sıcak havalar gerçekten etkiliyor.
Gözleri Leonardo ile oluşturdum, aslında aklımdaki direkt yüzü dönük, yüzsüz ve cübbeli karakter oluşturmaktı ancak bu görsel de hoşuma gitti.