dogaleczane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tarım arazisine ev yapamazsınız tarlaya ev yapılmaz yani

arsa üzerine ev yapabilirsiniz imarlı arsa üzerine arsanın büyüklüğüne göre yapılması gerekiyor. detaylı bilgi gogole.com.tr de vardır. R10 da müteahhit sayısı çok yoktur.
teşekkür ederim

deSefa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yolu olduguna emin ol. Mumkunse kadastro tolu olsun degilse kadastroya bildirilmemis ama devlet yolu olarak kullanilanda olur ornegim dsi kanal yoli gibi. Su sart degil sondaj yaptirabilirsin ama elektrik mumkunse sebekeye yakin olsun. 2000 yilina kadar yuzde 5 ine yapi yapilabiliyordu simdi yasak. Kendi arazimde olsa. Ama herkez kacak yapiyor. Birde mumkunse mustakil olsun yoksa hissedarlarin problem cikarabilir hissedarlarinda problem yoksa alinabilir hisselide. Su deposu ile zorlanirsin surekli su tasiman gerekir
sondaja da pahalı diyorlar hocam metresini 5k ya vuruyorlarmış. su kaç metreden çıkacak belli değil su deposunda taşıma şart mı ki, borularla vs musluğa bağlanamaz mı acaba? kaçak işe girmem hocam ya memurum ben evet müstakil tapu olayından haberdarım, yol konusunda da ulaşabileceğim bir yol olması yeter diye düşünüyorum ama

yigitmalik46 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Akliniz varsa köy yerlerinden uzak durun, Köylere sürekli imar geliyor, plan degisiyor, sürekli bir sebepten hicbirsey yapamiyorsunuz. Köy yerlerinde devlet devlet keyfine göre arazinin ortasindan yol geciriyor yada baskasinin yerinden aldiysa ona geri sizin yerden veriyor, Imar gelmemis yerse eger uzak durun, tapulu olsada Köy yerlerinde müthüs bir devlet mafyasi var.
vay arkadaş, takıldığımız yere bak daha

heri19 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alacağınız yer ve mevkiye göre Maliyet hesaplaması yapılır şahsen benim köyüm de 500m2 içinde elektrik, Su dahil 200 binden başlıyor . Artı ev maliyeti .
Tabii hocam maliyetinin çok değişken olduğununun farkındayım, işin yasal boyutunu öğrenmeye çalışıyorum

taner_izmit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
imar yoksa ve 5 dönümden az ise yer
inşaat ruhsatı verılmıyor
kaçak yapılarında cezası cok ağır hem adli hemde idari cezalar
alırsanız elektrık suyu olan ve imarı olan bi yer bakın
tarım arazilerinde tarla statüsünde ise yuzde 5 imar vardır ama 5 dönümden fazla olması gerek
5 dönümden fazla ise %5 oranında ev yapabilirim öyle mi? tarla vasfında bile olsa

Bahce ve arsa alamazsin pahalidir alacagin tarla . Arsa olursa zaten yaparsin ama onada proje cizdirmen ruhsat alman belediueden vs lazim sstari yuzuju gecer dunya pata tutar.
Hmm, bu yeni bir bilgi Bir sorduralım bakalım, teşekkür ederim

Imkanin varsa sehir merkezine 5km en fazla 10km yarla al. Hemde yatirim yapmis olursun
Ya aslında bunun için çok güzel fırsatlar var, karşıma çıktı. tarla vasfında anayola yakın güzel yerler var. Ama işte kullanayım da istiyorum Olmazsa son çare öyle bir yatırım yapacaz

PaSaSa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bazı köy yerleşimlerde belli büyüklükte tarla yada bahçe alırsanız 50-75 metrekare gibi bekçi-çoban kulübesi adı altında ev yapımına izin veriyorlar 50-50 iki katlı ev yapıp 100mt kare hale getiriyorlar ama örnek veriyorum 10 dönüm tarla alıyorsun içerisine belli büyüklükte ahır yapıyorsun hayvan beslemek istediğini söylüyorsun ve ev için izin veriyorlar, bahçeler içinde farklı şartlar var ama her köyde olmuyor biraz araştırman gerek arsaya ise ev yaptırabilirsin zaten normal şekilde
bu da yeni bir bilgi, teşekkür ederim hocam. bunu da notlarım arasına ekleyeyim sorduralım inşallah belediyeye tapuya kim bakıyorsa artık