Satıcı savunma sıfır, müşteri kollama 10/10
Her zaman müşteri haklı, ne olursa olsun müşteri el üstünde.
Ürünü satan biziz, bizim ürünümüz üzerinden para kazanan onlar ama hala ezilen yine biziz..

2 ay içerisinde 200+ sipariş gönderdik. Mağaza puanımız 10/10 ve o kadar titizlik ile işleri yürütüyoruz ki 14:00'a kadar gelenleri bu saati geçirmeden kargoya teslim ediyoruz. 14:00'dan 17:00 kadar gelenleri de normalde ertesi güne kadar süresi olmasına rağmen aynı gün hemen tekrar hazırlıyoruz, kargoya teslim ediyoruz. Gelen sorulara anlık cevap veriyoruz. Hepsi puanımız düşmesin çabası ama gel gelelim artık rakip firma mıdır bilinmez ama büyük ihtimalle öyle geliyor bize ki aldığı ürün bozuk çıkmış güya inanırsanız. Bütün ürünlerin testleri yapılıp gönderiliyor ve gönderilen üründe çalışır şekilde gönderilmişti. Ama ürün bedeli tabii düşük olunca rakip firmaya bak ooo mağaza puanı 10/10 şuradan düşük bütçeli bir sipariş geçelim hemen, 1 yıldız verelim.. Bozuk olmayan ürüne 1 yıldız verilip, ürün bozuk çöpe attım deniliyor. Bunu Trendyol'a bildiriyorsunuz diyorsunuz ki ürün çalışıyor test edildi gönderildi. Kaldı ki çalışmıyorsa iade etmesi gerekiyor. Çöpe attım 1 yıldız nedir diyorsunuz. Gelen dönüş ise yapacak bir şey yok, müşteri derecelendirmeleri silinemez. Peki müşteri ile nasıl iletişim kuracağız diyoruz? Bunu düzeltelim madem bozuk çıkmış diyor ki öyle değil. En azından amacını anlayalım. Müşteri ile iletişim kuramazsınız efendim. Eeee ne yapacağız o zaman, 1 yıldız doldursunlar oturup izleyelim.

Aynı olay birkaç gün içinde düşük fiyatlı ürünlerde yapılmaya başlandı. Birileri açık açık mağaza puanımıza göz dikti. Başka hiçbir şey değil. Bu vakte kadar 5 yıldız verilen ve beğenilen hiçbir şekilde 5 harici yıldız almamış, 4 yıldız dahil hep 5 yıldız almış ürünlere birileri 1 yıldız döşemeye başladı.. Trendyol'un ise buna karşı önlemi sıfır. Ürün bozuk çıktı çöpe attım, iyi abi ne güzel dünya. 50 60₺ ürünleri toplayalım rakip firmaların o zaman mağaza puanlarına oynayalım..

O kadar üstüne düştüğümüz hassasiyetle yaptığımız işlerden de soğutuyorlar.
Yazıklar olsun..