Merhabalar.
Belli bir büyüklüğün üzerindeki (ya da başına çok şey gelmiş ve ayakta kalabilmiş)
şirketlerin sözleşmelerinde "Vermiş olduğunuz bilgilerde bir değişiklik olursa bizi
şu şekilde bilgilendirmeniz gerekir. Aksi halde ihlal yaptırım vs. olur" manasında
hükümler olur.
Sizden bağımsız olarak banka nezdindeki statünüz değişmiş. Sizden kaynaklanmasa
bile bankayı haberdar etmeniz gerekir. Aksi takdirde size imzalatılan yığınla kağıdın
bir yerinde yazan diğer hükümleri kabul ettiğiniz kabul edilir. Bankacılık sözleşmeleri
aşırı kapsamlı hazırlanır ve genelde istisnai durumlar(maaş, burs vs. ) başka bir belgede
kısaca eklenir. Ve her türlü durumda müşteriye asıl bankacılık sözleşmesi imzalatılır.
Bunun amacı ise her türlü durumda; faiz oranları, yaptırımlar, iletişim şekilleri gibi banka
için hayati konuların sizin tarafınızdan kabul edilmesini sağlamak ve olası problemlerde
bu genel hükümler sayesinde tazminat ödemekten ya da yaptırıma maruz kalmaktan
kurtulmaktır.
Sonuç olarak imzaladığınız bankacılık sözleşmesine aykırı davranarak hakkınızda yaşanan
değişmelerden bankayı haberdar etmediğiniz için söz konusu şartları kabul ettiğiniz
kabul edilmiş. Ve bu nedenle de size bu tutar yansıtılmış. Maalesef bankalar hiç bir zaman
dostumuz olmadı ve olmayacak.
Kararı kabul etmeme ve itiraz için dava açmanız mümkün. Geçmiş olsun.
İyi forumlar.
Teşekkür ederim. Bu meblağ için ayrıca bir mahkeme düşünmüyorum. sadece verilen karar beni üzdü. (Parası için değil. Beni korumadığı için) Budnan sonra bankalara karşı daha dikkatli olacağım . Kartı zaten kapatmıştım. Normal hesaplarımıda sonlandırıp bu şekilde tepkimi göstericem en azından