* Şikayetçi olduğum üye: @Keyubu;
* Şikayetçi olma nedenim: Kanuna aykırı sözleşme
* İlgili konu URL:https://www.r10.net/vds-sanal-sunucu...8128640-a.html * Açıklama ve kanıtlarım:
Websitelerinden 1 senelik vds hizmeti aldım. Hizmeti alırken Plesk paneli ücretsiz sanarak yanlışlıkla aldığımı farkettim. Daha sonra hizmet iptali ve iade etmelerini istedim. Gerek tüketici hakları olsun. Gerekse "Keyubu para" diye kendilerinin resmiyette hiç bir şekilde geçerliliği olmayan bir para birimiyle sadece kendi sitelerinden alışveriş yapma kullanılabilecek bir bakiyeye çevirdiklerini ek olarak %75'lik bir iade yapabilecekleri hakkında sözleşme öne sürülerek iade yapabileceklerini söylediler. r10.nette bu tip firmalar satış yapamamalı. Almış oldukları hizmetten vazgeçen veya hizmette memnun kalmayan insanlar bu hukuksuz sözleşme ile paralarını iade alamıyorlar. Açıkca bu sözleşme kanunlara aykırıdır. Ufak bir araştırma yaptıktan sonra şikayetvar da bir çok mağdurun bu şekilde hizmetlerden memnun kalmayıp paralarını alamadıklarını gördüm. r10.net bu gibi sağlıyıcılara yaptırımı olmalı.
Sözleşmelerindeki madde:
1 (Bir) ay ve üzeri hizmet alımlarında ücret iadesi sadece 7 gün içerisinde talep edilebilir, iade şartlarına uygunluğunu kontrol edilerek müşteri tarafına KP (Keyubu Para) olarak hizmet tutarının KDV hariç olmak üzere hizmet bedelinin %75i iade edilir. Müşteri KDV dahil olmak üzere KP (Keyubu Para) iade talep ediyorsa Keyubu adlı firmaya iade faturası oluşturması gerekmektedir
TBK:
Madde 27 - Kanunun emredici hükümlerine, ahlaka, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı veya konusu imkânsız olan sözleşmeler
kesin olarak hükümsüzdür.