Hocam konuyu başka yerlere çektiğinizi farketmedim değil. Farkettim farketmemezlikten gelmeye çalıştım da illa değiştiriceksiniz konuyu. Sizi dinleyelim madem.
Ülkenin dini yok dediğiniz doğru. Peki ülkenin dini olmaması ne kadar doğru?
1. Benim annem kapalı bir kadın olmasına ramen imamhatipte kafası açılmaya zorlandı. Ki bu tüm ülke de ki imamhatipler için geçerliydi. Tek kur'an dersinde serbest bırakıyorlardı. Onun dışında ki tüm derslerde kafasını zorunlu olarak açtırıyorlardı.
2. Annem üniversiteyi kazandı ama gidemedi? Neden? Üniversitelerde saç kesinlikle açılıcak kuralından dolayı. Tamam ülkenin dini yok diyelim. Dini yok diye de ateist yaşayacağız diye bir kuralda yok. Nasıl kadınlar şuan g*tünü bile açarak geziyorsa ve kimse birşey demiyorsa kadın kapandığında neden bu kadar tepki çekiyor? Şuan kadın doktor du. Kim vericek bunun hesabını?
3. Ülke de ki tecavüzcüler birkaç sene içerde yatıp çıkıyor. Dinde ki cezası HADIM'dır. Hadi yapsın bi kere daha yiyosa.
4. Birisi hırsızlık yaparsa hangi eliyle çaldıysa o elinin kesilmesidir. 1-2 gün nezalethane de yatıp çıkması değil. Hadi çalsın bidaha.
vs vs
Yani senin dediğin ülkenin dini yok konusu halkının da ateist olacağı anlamına gelmiyor. O adam müslümansa müslümanlara göre kampanyalar düzenliyceksin, o adam hristiyansa hristiyana göre kampanya düzenliyceksin.
Ülkenin dini yok diye halkını da ateist mi sanıyorsunuz?
Halkın dini yok mu dedim mi ? Ülke yönetiminin ve ekonominin dini olmaz dedim. Yani ülkeyi veya ekonomini dine göre yönetemezsin , yönetmeye kalkarsan başına bunlar gelir.
Ayakları üstüne basan gerçekçi denenmiş politikalar üstüne yönetim olur. Din ile bu mümkün değil.
Din sana faiz yeme der ama günümüzde faizi kaldırma şansın yok , ekonomi diye bir şey kalmaz.
Din sana din kardeşine yardım et der , aldık suriyelileri , bir zahmet sende evine al yardım et , almazsan eğer bana burada boş laf yapma.
Bu liste uzar gider 50 tane madde yazabilirim , inanç Allah ve kişi arasındadır , ne zaman oradan çıkar problemler başlar.
Benim çevrem ve ailemde kapalı , onların kafada sizin gibi başa bizden biri gelsin kafası.
Ülkenin %95'inin kimliğinde müslüman yazıyor . Sen mevcut yönetime oy vermeyenlerin hepsini ateist mi zannediyorsun.
Hayal dünyanda başarılar.