NSDevelopment adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır, NVIDIA ekran kartlarının CUDA çekirdekleri sayesinde tensorflow, pytorch vs. gibi kütüphaneleri kullanarak kendi AI yazılımlarınızı geliştirebilirsiniz. Sonuç yine NVIDIA'ya çıkıyor. Zaten arkadaş gayet güzel bir bütçe ayrımışken Amd kart almak almanın mantıklı yanı olmadığını savunuyorum. Eğer sadece Amd kartların sunacağı bir özelliği kullanmıyorsa(böyle bir şey varsa aydınlatabilirsiniz)
elbette şöyle aydınlatayım. cuda konusunda doğru noktaya değinmişsin ki zaten bizler oyun oynayan fps kasan tipler değiliz. yani aldığımız sistemler iş amaçlı bu arkadaş oyun oynamak içinde alıyor olabilir fakat günün birinde bir iş yapmaya kalktığında sistemininde buna cevap vermesi gerekecek.
şimdi nvdia bir ççok konuda öne çıkarken render ve grafik tarafında amd yani iş hacmi gereken yerlerde amd tarafı ön plana çıkıyor. seninde dediğin gibi fps değerlerinde vs nvdia bazen bazı oyunlarda fps değerini fazla verebiliyor ama her oyunda değil tabi kıyaslama yaparken emsal kartlara bakmak lazım 6900xtye bakarken kalkıp 4090 filan bakamayız. burada fiyat performans tan ziyade nvdia karta vereceği para ile amd tarafında ne alabilir. ona bakmak lazım.

adobe tarafında cuda olayı 3090 dan sonra şu an benim bildiğim bir desteği yok ha yarın öbürgün ne olur bilemem ama adobe şu an en ust 3090 destekliyor buna karşılık amd tarafında da 6900xt destekliyor.
bu arkadaş veya başka biri yarın öbürgün ben grafik işleyeceğim video montaj kurgu render vs yapacağımd ediği zaman hangi grafik kartını aldığı çok önemli.
durum böyle olunca şu an desteklenen sisteme bakınca 6900xt daha ağır basıyor. artı 6900xt karşılık olarak 4070 üzeri bir kart ama 4070ti dan bir tık aşağıda buda ti tarafında çekirdek sayısından kaynaklanıyor.
neyse konumuza dönelim.
şimdi 4070 bir karta bakarsak 6900xt hem 4070ten daha performanslı hem de fiyat olarak çok çok daha ucuz.
sistem alacak arkadaşlar 6900xtye yatırım yapıp diğer parçaları daha üst seviye alabilirler. şahsen ben öyle yaptım.
işlemci tarafında 7950x aramama rağmen ne yazık bulamadım ve tercihimi 13900k tarafında yaptım ve bu sistemi iyi bir anakartla destekleyip sıvı soğutma koydum. aynı zaman s70 blade 2tb hdd seçerek inanılmaz yazma okuma hızlarına ulaştım.
şu anda oyun oynamıyorum ama render olayında efsane bir makina yarattım. ama kalkım bu bütçeyle 4070 vs gibi bir nvdia kart almış olsaydım bazı şeylerden feragat etmek zorunda kalacaktım.
ekran seçimi olarakta asus proart 4k önerebilirim. ben inanılmaz memnunum.
yani anlatmak istediğim dostum fps benim zerre umurumda değil tamamen boş beleş işler. oyuncular için önemli olabilir fakat aramızda ea sports teams uyesi kaç kişi var bilemiyorum. bilmem kaç fps ve bilmem kaç hz ekranları konuşurken internet alt yapısının geberikliğinden bahsetmiyoruz. yani sen ağzınla kuş tutsan internetin yok.
kullanılan fiber sistemler normalde nano saniyelerle tepki vermesi gerekirken pondların sonlandırıldığı cihazlardan dolayı ping süreleri yerlerde.

umarım herkes için faydalı bilgiler olmuştur.