Arkadaşlar merhaba;

Daha önce hiç rent a car firmalarından bir araç kiralama işlemi yapmadım bu yüzden tercrübeli arkadaşların tecrübesinden yararlanmak için bu konuyu açıyorum.

Bu yaz 5 günlük bir tatil için 26 Ağustos - 31 Ağustos tarihlerinde bodrumda olacağım. Gittiğimde rahat etmek için bu tarihlere bir de araç kiralaması yaptım. Kiralamayı Yolcu360 firmasından Renault Clio marka bir araç için yaptım ve kredi kartımdan 7.XXX TL ödeme yaptım. Araç kiralamasından bu yana herhangi bir iptal vs. maili bildirimi veya araması almadım hiçbir sorun yok. Yolcu360 firması araçları diğer rent a car firmalarından kiralıyor sanırım. Biz de havaalanından ince bu firmalardan aracı alıyoruz.

Kiralama yaptıktan sonra şikayet var üzerinden yolcu360 ve aracı verecek rent a car firmasını sorgulama yaptım. Okuduğum şikayetlerin çoğu aracı alırken istenen findeks notundan kaynaklı. Çoğu kişinin findeks notunu bahane ederek araç vermemişler ve mağdur etmişler. (Benim kiraladığım rent a car muğla / milas adına böyle bir şikayet yok ).

Öncelikle findeks notum az riskli olarak 1315 civarı çıkıyor. Araç kiralamamda bir sorun olur mu araç verilmez mi diye ben yolcu360'ı aradım onlar findeks raporumu incelediler. İncelediklerinde bana şunu söylediler; Kiraladığınız araç için istenen findeks notu 1100+ ve bu rakamın üstündesiniz, ödemeleriniz düzenli herhangi bir aksatmanız yok, bankalara borcunuz veya krediniz yok ve banka risk durumunuz yok denildi. Fakat sorun olursa kart limitlerimin düşük olduğu için bir sorun olabilceği söylendi. Kullandığım kredi kartı öğrenci olduğum ve sigortam olmadığı için enparadan verilen miktar 1.500 TL. Bir de findeks tarafından görülende garanti bankasından verilen 5.000 TL ek hesap mevcut. Bu iki limitede çoğu zaman dokunmuyorum. Findekste 6.500 TL olarak gözüküyor ve dolayısıyla düşük bir miktar.

Tecrübeli arkadaşlara sorum, sizce araç kiralarken sorun yaşar mıyım ? Limiti bankalar yükseltmiyor, başka bankalardan kredi kartı istersem alabilir miyim orayı bilmiyorum. Garanti bankası için ek limiti yükseltebilirim bir faydası olur mu ?

Şimdiden herkese teşekkürler.