hocam bu milletler zaten ulus devlet akımına kadar hiç bağımsız değillerdi ki, osmanlıdan önce de pek çok farklı milletin bayındırlıgına girdiler, romayı sorsan onlara öyle bir öfkeleri yok mesela, roma canlarını yakmadı mı ? ki okudguma göre arnavutluk osmanlıdan sonra bir dönem de italyadaki faşist yönetimin himayesine girmiş mesela. italyayı sorsan ona da kötü demezler. benzetmem belki alakasız olacak fakat bizde klasik bir tarih eğitimi almış birisine sorsalar, yunanistan ne ise bizans da odur. hani öyle bir milliyetçiliğin varsa tarih boyunca saha hükmeden herkese öfke duyman lazım. kaldı ki bize anlatıldıgı gibi yönettiyse osmanlı o toprakları, bizden önceki zulümlerden sonra bize kurtarıcı gözüyle bakmaları falan gerekmez miydi =)
Valla bilemiyorum ki hocam , kara kaşını kara gözünü sevmiyorum bile diyebilir. Aslında bu sorunun cevabını en güzel gene o taksici verebilir. Denk gelirse felan sorun siz , Hayırdır bilader fck felan dedin düşünüyorum kaç gündür derdin nedir diye

Ben fikir yürüttüm ama haklısınız her fethedene nefret duysa sadece Osmanlı olmamalı.