Arkadaşımız iyi dikkat etmiş ben daha yüzeysel bakmıştım,
genel olarak katılmakla beraber sadece
dökülen katın 1200m2 olması sebepli her bir beton dökümünde parça parça dökmesi gerektiğinden (katın kolonlarının bir kısmı başka bir gün perdeler sonra döşeme vb) numune alınırken o gün gelen hazır beton miktarı bir gün 45 olabilir diğer gün 70 olabilir geniş bir tabliye büyük bir alan bu konuda yapılan imalata göre 55 veya 70 o gün dökebilir.
ama arkadaşımızın uyardığı gibi daha bir detaylı incelediğimde
2. blok için eklenen yaş beton dökümlerini bir liste halinde koyarsak aşağıdaki tablo ortaya çıkar
Raporu hazırlayan Sn. Mühendis K4 K13 K12 raporlarını çalışmaya koymamış veya kafasından türetmiş, K5 ve k10 için ise aynı raporu iki defa kullanmış,
asıl vahim olan bahsedildği gibi C30 C35 vakası
3 farklı beton firması kullanılmış,
C35 ile başlamış, C30 a dönmüş ve sonra C35 ile tamamlamış,
tam bu noktada 2 ay beklemiş tabliyeden 1 hafta içinde üst kat kolonu dökebilirdi bu bekleme bende o katta beton dayanımında 7 günlükte bir zayıflık olduğunu (beton değeri o katta döküm sonrası 7 günlük testte kurtarmamıştır 28 günlük sonucu bekleyelim demiş olabilirler)
ve bu sebepten bekleyebileceği düşüncesi oluşturuyor ilaveten de deney firmasını da değiştirmişler aynı yerde
katlara göre düzenli sıralayınca bazı kat aralığının yaş beton formları yok
1. bodrum- 3. normal kat arası??
5. normal kat-11. normal kat arası?
Beton test çekiç deneyinde baktığıda ise iki blokta neredeyse bire bir aynı sıralamada sonuçları görüyorum
ya 1 bloğa baktılar ikinci blok için değerleri ona göre uydurup yazdılar ya da büyük şans benzer çıktılar (2 blokta da bunların yapıldığına dair yerinde inceleyebilirsiniz duvarlarda yazı ve işaretler olmalı)
daha etraflıca oturup baksak kim bilir neler çıkacak
bu yukarıda yaptığım çalışmayı 1. blok için de yapabilirsiniz
---GELELİM DİĞER BİR KONUYA---</strong>
Firma sahibi Müteahhit
İbrahim Halil Torun
https://torholding.com.tr/tr/hakkimizda/
"Tor Holdingin temelleri 1990lı yıllarda İbrahim Halil Torun tarafından kurulan Tekstil firmasına dayanır. Kuruluşunu takip eden yıllarda İnşaat, Yatırım, Turizm ve Tarım alanlarında faaliyetlerini genişleterek yatay ve dikey büyüme politikası izlemiş ve 2020 yılında şirketler grubu Tor Holding çatısı altında toplanmıştır.
2000li yılların başında ikinci jenerasyonun yönetime dahil olması ile teknoloji ve inovasyona verdiği önemi artırarak dijital dönüşümünü tamamlayan şirketler grubu, yenilikçi yaklaşımlar ve yatırıma verdiği önemle büyüyen, her ekonomik şarta ve değişime ayak uydurabilen bir topluluk haline gelmiştir."
Tekstilcilerin İnşaat işlerine girmesi son yıllarda çok moda olmuştu,
mühendislik hayatımın ilk yıllarında bir müteahhit ile görüşmüştüm ilk binası idi abi hayırlı olsun demiştim,
ilk binam hakkımızda hayırlısı olsun demişti,
daha önceden bu binaya başlamadan önce ne yapıyordun demiştim
kendisi de Otosanayide Tost Büfesi işlettiğini söylemişti.
Maalesef, sektörden olmayan yatırımcılar (İbrahim Halil torun gibi) önceden tekstilci sonradan İnşaatçı olanlar işin maliyetlerini hesaplayamaz en başta ve sonrasında bakar ki zarar ediyorum ondan bundan kısmaya başlar ve o sırada çalıştırdığı (eniyi ihtimalle çalıştırdığı) mühendisin uyarılarını dinlemez. Bu nedenle tavsiyem sahibi İnşaat Mühendisi veya Mimar omayan firmalardan daire alımı gerçekleştirmeyiniz!