Bu bir şikayet konusu değil bir isyan konusudur öncelikle. İsmini vermeyeceğim bir firmanın 2 yıllık faturalı hat müşterisiyim. Daha önceden başka bir firmadan buraya geçiş yaptım. En büyük firmalardan biri anlayacağınız.
12 gb internetli 1000 smsli bir tarife. Aylık ne kadar kullanıyorsunuz diye soruyorsanız 12 gb'ın yarısını zor bitiriyorum. E neden geçtim bu tarifeye? Zorla aranarak geçirildim. Başka bir yolu olmadığı söylendi.
Neyse kabul ettim. Bu sene de taahhüt bitiyor diye sürekli aranıyorum. Az önce uygulamasına gireyim tarifelere bakayım dedim. Aman tanrım bir de ne göreyim? Ben 12 GB'ın yarısını bitiremezken artık bana en düşük 25 gblık 300 liralık tarifeler sunuyorlar. Daha aşağısı yok. Ama aynı durum arkadaşımda daha farklı, en düşük tarife 112 liralık 9 gblık tarifeler gözüküyor. Neden çünkü şu an 7 GB kullanıyor diyeymiş.
Bunun üzerine müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım. Ve daha aşağısına geçmenin mümkün olmadığını ve bunlardan birini seçmek zorunda olduğumu, hattı faturalıdan hazır karta geçirmeyi tercih edersem de internetsiz paketlerin bile 145 liradan başladığını söyledi.
Peki sorarım size bu profesyonel dolandırıcılık değildir de nedir? Müşteri memnuniyeti nerede kalmış tam olarak? Ben göremiyorum çünkü. Müşteri istediğini seçmez mi? Daha düşük paket kullanıyorsa ona uygun paketler sunulmaz mı? Anlıyorum her şey zam yiyor ülkede zam yemeyen şey yok fakat ülkenin şirketlerinin çoğunun bu durumdan faydalanarak kötüye kullanacak derece fahiş fiyatlar ile soygun yapmasına da eyvallah verecek durum kaldığını düşünmüyorum.
Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. İsyan bitmiştir.