tüm yanitlar icin tesekkür ederim.
onu düsündüler, fakat minimum 7 ortagi olan arsalari baskasinin almak istemeyecegini düsündük
Bi taraf satmak istiyor diğer taraf karşı çıkıyor ise dava açarsın kazanırsan yok paraya satarsın rayiç bedelden 😀 yanlışsam düzeltsinler
ben de bu sekilde biliyorum, fakat 30-40 ortakli arsalar da bu sekilde satilabilir mi?
Doğru arsanın değeri ile ilgili bir harç ödemesi yapılıyor, zamanında bizde yapmıştık. Mülk değerinin %50sinin dörtte biri tarzında garip bir harç bedeli vardı
bu sekilde bir ödeme varsa cok kötü, zira 500 milyon liralik arsalardan bahsetti avukat. harc bedelini ödemek mümkün olmayabilir.
Dava ile satılabilir orada pürüz yok. Satış ihale usulu yapılır. En yuksek teklifi veren arsayı alır.(Tabi bilirkisisin belirledigi taban fiyattan asagi olamaz). Satıştan sonra mahkeme masrafları+ KDV+ Ihale masrafları kesilir. Anlaşılmazsa zarar çok olur. Kısaca arsanızın degerinin yarısı geçer elinize.
anladim simdi, tesekkürler. burada anlasilmamaktan kastiniz nedir? 10 ortakli bir arsa var ve verimli de bir arsa, hali hazirda ortaklardan bazilari bu arsayi kullaniyor. üzerinde ev dahi var. bu arsayi kullananlarin, arsayi satmak istemeyeceklerine cok eminiz. böyle bir durumda nasil bir zarar olur? yoksa, bahsettiginiz: arsanin anlasmazlik sonrasi mahkeme tarafindan degerinden düsük bir degere satilmasi mi?
ek bir sorum: sürec öncesi bu sekilde 40-50 bin liralik bilirkisi, vb. masraflar cikiyor mu, yoksa avukatin uyanikligi mi, var mi tecrübeniz?
anladigim kadariyla, her ortaga tek tek noterden ihtarname cekilecek. 3 ay sonra cevap gelmezse mahkeme satisa sunacak arsalari. peki ihtarnameler sonrasi, bazi ortaklarin arsayi mahkemede satisa koymak istememesi ya da benzeri bir problem cikarmasi durumunda ne olur?