lorxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 bin TL olan kirayı eylül ayında kontrat süresinin bitme gerekçesiyle 10 bin TL yapmak istiyor. Bildiğim kadarıyla resmi olarak %25 üzerinde zam yapamaz. Aksi takdirde evin bosaltimasını istiyor. Bu konuda yasal hak nedir evden çıkartabilir mi? (Arkadaşlar ben bir tanıdığım danıştığı için açtım konuyu, sorumun cevabını almak için sorum var kategorisine açtım. Yorumlarınızı ve fikirlerinizi dinlemek istesem Off-Topic kategorilerisine açardım. Teşekkür ederim cevaplarınız için)
Yazılan yorumları okumadım ama Mayıs ayı itibariyle aynı durumdaydık. Ev kiram ilk sene 2.5 - ikinci sene ise 5 bindi. Yani aynı durumda sayılırız hocam. Ev sahibim 15 bin TL istedi. Hatta bana üzülüp ev arkadaşı almamı bile teklif etti sağ olsun Ben %25'i hatırlatıp, tabi ki siz aramasanız bile bu orandan size göndermeyecektim dedim. Gerçekten kafamda 8 bin civarı gibi bir fiyat vardı. Yani %75'lik bir zam. Ama uzun görüşmeler sonucu 12.5'ta anlaşabildik. Bu devirde ve şu süreçte inanın yapacak bir şey yok. Orta yolu bulmaya çalışın. Yani %200 mü istiyor ya da %150 mi istiyor ev sahibi, tatlı dille en azından kendi şartlarınızı da düşünerek %100'de buluşmaya çalışın. Tabi örnekti bu, bende maalesef %150 oldu ama en azından %200 olmadı. Bölgenizi de kontrol edin. Ev sahibimin benden talebi oldukça doğaldı çünkü fiyatlar uçmuş. Benim çevremde maalesef ki 10 bine bile kiralık ev yok şu anda...