Merhaba,
Satışın en temel kavramı, bir müşterinin bir ürünü satın alması için o ürüne ihtiyaç duyması gerekmektedir. Kimse ihtiyacı olmayan ürünü satın almaz. Siz kendi ürünlerinizi ihtiyaç ürünü değil olarak tanımlamışsınız fakat bence yanlış. Kimse size para kazandırmak için ürününüzü almaz, demek ki ihtiyaç duyuyor. He bir de ürünün pazardaki payı diye bir durum var. Pazaryerlerinde olmadığınızdan bahsetmişsiniz bence bu yanlış bir tutum. Kendi markanızı hem pazaryerinde hem de kendi platformunuzda büyütebilirsiniz. Ben yıllardır hem kendi platformumda hem de pazaryerlerinde satış yapmaktayım. Her birinin benim markama kattığı değer farklı ve pozitif yönde. Örneğin kendi web sitemde ürün 100 TL ise pazaryeri komisyonuna ve ödeme vadesine göre ürünüm orada 150 TL kadar çıkabiliyor. Bazı müşteriler siz ne kadar güvenilir olursanız olun. Pazaryerindeki kampanyalardan veya ekstra indirimlerden kuponlardan faydalanabilmek için ya da sırf oraya daha fazla güvendiği için pahalı olduğunu bilse de oradan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Pazaryerlerini de tercih etmenizi öneririm.
Reklam harcamalarına gelirsek, tabi ki daha fazla bütçe daha fazla satış anlamına gelebilir ama ondan önce farklı optimizasyonlar ve farklı A/B testleri de uygulayarak tecrube etmekte fayda var.
Umarım istediğiniz hedeflere kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Kesinlikle doğru noktalara değindiniz. Ne kadar ihtiyaç ürünü olmadığından bahsetsem de sonuç olarak sevdiği bir kişiye hediye alma istediği de bir ihtiyaç. Ürünlerim galiba çok niş bir kategoride olduğu için tanımlamak zor olduğu için ilk başta anlatmak zorunda kalıyorum bu yüzden ihtiyaçtan uzak bahsediyorum. Pazaryeri maalesef bana uygun değil benim sadece kutulama maliyetim bile 100 tl ve aynı kategorideki bir ürün ile arasında yaklaşık 9-10 kat fiyat farklı oluyor. Zaten birde el yapımı olduğunu düşünürsek trendyol 1 günde kargo yapmamızı bekliyor..
Reklam bütçesini kademeli arttırdığım optimize olmasını beklerken ve yeni müşteriler kazanırken belli günler cuma cumartesi ve pazar insanlar bireysel alışverişten uzak kalıyor ve optimize olmuyor. Diğer günler roas 7-8 iken bu günlerde 2-3lere düşüyor ve reklam kampanyası verimli ilerlemiyor.
Aslen reklamcı olduğum için çok çok farklı stratejiler denemekteyim ama düzenli bir akış inşa etmekte zorlanıyorum.