Merhabalar,
Çevremde maalesef e-ticaret ile uğraşan olmadığı için konuşabileceğim ufkumu açacak sohbetler edemiyorum. Gelin birlikte bir beyin fırtınası ve tecrübelerimizi paylaşalım.
Hedefim bir günde 200-300 sipariş alabilmek ve bu konuda aklıma gelen ilk soru reklam maliyetlerini mi arttırmak yoksa "İhtiyaç Ürünü" mü pazarlamak?
Web sitem üzerinden instagram ve google reklamcılığı ile trafik yaratıp satış gerçekleştirmek. Trendyol vb pazaryerinde değilim. Zaten amacım marka yaratabilmek ve 3-4 yıldır sadece kendi web sitem üzerinden satışlar gerçekleştirmekteyim.
Instagramda 90k civarında türkiye çapında azda olsa kendi alanımda bilinen bir marka olduğumu düşünüyorum. Zaten süreç beni daha çok "Hediye" kavramına evrimleştirdi ve niş ürünlerimi hediye konsepti altında satışlarını gerçekleştiriyorum.
Günde 15-30 adet sipariş almaktayım bazen 50yi bulabiliyor sadece kampanya dönemlerinde 100 zorlayabiliyorum.
Peki ya nasıl günlük fix minimum 200 sipariş nasıl alabilirim sorusuna bir türlü yanıt bulamıyorum dostlarım..
Ürünlerim ihtiyaç ürünü olarak pazarlamıyorum acaba eksiğim bu mudur? Hediye kavramı özel bir güne hediye kavramının türkiyede kapasitesi bu mudur?
Bu kapasite tabi benim reklam maliyetlerim ile eşdeğer şekilde birçok rakip varken payıma düşen bu mudur?
Günlük 3-4k reklam harcamasının karşılığı 15-35 sipariş aralığı mıdır? Ürünlerimin maliyetleri pahalı en düşük ürün fiyatımız 500 - 700 tl aralığı kar marjı kabul edilebilir seviyede olsada hedefim 200-300 sipariş.
Arkadaşlar 200-300 sipariş için günlük harcama maliyetleri 20-30k aralığı mıdır? 3-5k verip 200 sipariş beklemek doğru değil galiba ama zaten bir ışık görsem 70-80 sipariş hemen arttırmaya gideceğim..
200-300 sipariş alan kendi web sitesi kendi markası adı altında pazaryerlerinden bahsetmiyorum nasıl bir yol izliyorlar gerçekten ihtiyaç ürünleri pazarladığında mı ulaşılabilecek bir seviye bunu merak ediyorum.
Aylık ortalama 600-900 seviye bir sipariş adedi almak için 80k reklam harcaması normal midir? 2000 sipariş için bu reklam maliyeti yine aynı şekilde 2 katı mı olmalı 150-180k arasında mı olmalı? Herşey reklam maliyetine mi bağlı yoksa sağlam bir ihtiyaç ürünü pazarlandığında daha mı rahat ulaşılabilir oluyor bu hedef merak ediyorum:
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler