Arkadaşlar herkes olumsuz konuşmuş ama abartılacak bir şey yok. Döner lobisi tarafından oyun oynanıyor ve fırsatçı dönerciler fiyatları yüksek tutuyorlar. Sağolsunlar bazı helal süt emmiş dönerci kardeşlerimiz bizleri düşünüyorda fırsatçılık yapmadan böyle fiyatlardan yenilebiliyor! Teşekkürler helal süt emmiş dönerciler, lanet olsun DÖNER LOBİSİ!
Bu sözünüze katılıyorum hocam. Çok maliteti olan birşey değil. Arkadaş konu açmış ama tam mı yarım mı onu yazmamış kaç gr tavuk girdi içine onu yazmamış.
Herkes ayran 15 20 lira demiş. Migrosta sütaş 200 ml ayran 4 TL civarına satılıyor. Kalite düştüğünde 2 liraya bile bulunabilir.
Bilindik bir markada 1 kg kemiksiz tavuk eti ortalama 100 TL civarı. (Farklı markalar var daha da ucuza gelebilir) %15 firesi olsa 850 gr net tavuk yapar. Daha buna ekstra yağ, deri, sos ekliyorlar gramaj küçükte olsa artabilir.
Kabataslak bir hesap ile 50 gr koysa içerisine tavuk maliyeti ortalama 5 TL civarı olur. (Bilindik bir dönercinin standart gramajı bu.)
Ekmek ise bu tür işletmelere daha ucuza satılıyor şuan burada 6 TL hadi onlar 4 TL'ye alsalar. (Yarım ekmek aldıysa bu yarıya düşer)
Genel bir toplama yaparsak 5 TL tavuk + 3,5 TL ekmek + 2 TL ayran + 2 TL'de ıvır zıvır sebze pişirme maliyeti desek = 12.5 TL yapar. (maksimum düzeyde hesaplamaya çalıştım)
Yani bu dönerci arkadaş orta kalitede bir malzeme kullansa her ekmekten 5 TL kazanıyor. Tabi vergisi algısı personel dükkan gideri vs. nasıl olur bilemiyorum.