phpc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türk devletlerinin güçlü olmasının nedeni memurlar. Devlet her ay milyonlarca memura maaş öder ve memurlarını 657 ile güvenceye alır. Aksi durumda Fransa'ya benzememiz büyük ihtimal.

Başkasına ters yapan bir memur görünce ben de milleti niye azarlıyorsun diye kızıyorum. "Ay hiç öyle yapmam." deyip korkuyorlar. Biraz kelli felli olduğumdan beni yetkili bir abi sanıyor olabilirler. Siz de böyle avantajlarınız varsa kullanabilirsiniz. Onun haricinde bu tür bir şikayet çok çok uç noktada aylıktan kesme gibi basit bir cezaya neden olabilir. Biz şu anda aslında asker millet değil memur milletiz.

nasıl bir güç hocam mesela?

bence yanlış düşünüyorsunuz, bir ülkede devlet memuru oranı ne kadar fazla ise bence ekonomi o kadar kötüdür, gelişmemişlik o kadar yüksektir. ortadoğudaki türk ülkelerine gidin görün, orada bulundum bir kaç sene, inanılmaz devlet memuru var mesela, 2 kişiden biri devlet çalışanı, çünkü insanları istihdam edebilecek iş kolları yetersiz.

eğer 3 kişi ile yapılacak iş için 10 tane memur alırsanız, bu konumda örneklediğim durumlar görülür. O nedenle bence bizdeki memurluk sistemi ile ilgili ortada bir güç yok, işi kaytaran, faydadan çok zararı olan bir maaşlı ordusu var. Tekrar altını çiziyorum, işini düzgün yapan liyakat sahibi memurlarımızı tenzih ederim, ancak onlar arasına kaynamış, devlet dairelerinde bir asalak gibi sırf kemiren, devlete millete faydadan çok yükü olan, devlete ettirdiği masraf kadar fayda sağlayamayan memurlardan bahsediyorum.

fakat göremediğim, ya da sizi yanlış anladıgım farklı bir avantajdan bahsediyorsanız duymak isterim.

Son yorumunuza katılıyorum, artık asker bir millet değiliz, bunu burada tartışmaya açmayacagım ama siyasi olmamak adına