Nirvana29 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında bu tamamen toplumun algısı eskiden kimse umursamıyordu dışarı çıkıp biriyle oturduğunda bi çok şeyden sohbet edebiliyordun. Fakat şimdi kahvedeki hiç bi iş yapmayan birisi bile ağzını milyondan aşa açmıyor parası olanda , olmayanda , ve bu insanı bi zorunluluğa itiyor birisi araba almış birisi ev almış şu arsayı şu kaşara aldı şu fiyata sattı muhabbetleri pandemiden sonra baş gösterdi. Bu sohbetten yorulup bi İnstagram bakıyım diyorsun kafa dağıtmak için karşıma bu sefer motivasyon sayfaları çıkıyor. İşte çalışırsan şu olur iş kurarsan şu olur şuna geçen sene 1000 koydaydın 2 m olmuştu gibi Buda insanı bence bi süre sonra bi yarışa sokuyor etrafındaki arkadaşıyla akrabasıyla herkesle Facebook giriyorsun millet elinde tapu ile foto atıyor sanki bi tren varmışta bi tek sen kaçırmışsın gibi hissettiriyor fakat girişimci isen zaten bilirsiniz her iş tutmaz tutar sonradan bozulur hiç olmucak şeyde 2 sene sonra açılır . Burda önemli olan senin neyle mutlu olduğun çok lüks arabalara binip kendini kanıtlama derdinde bulunmaman gerekiyor . Çünkü bunları düşündüğün için asıl yapman gereken işe yoğunlaşamadığını düşünüyorum düşünmen gereken neden müşteri sayım düştü acaba çok önemsemiyormuyum? Motivasyonum mu eksik ? Bunu bulup işine bakmalısın bi hedef koy ilerle olur olmaz çok önemli değiş ama sen elinden geleni yap en azından olmadığında kendini suçlamassın . Ama şu covidden sonra herkes bi takım sıkıntılar yaşıyor piskolojik olarak . Eskisi gibi tat alamıyor . Aslında ne kadar para kazandığının hiç bir önemi yok nasıl harcadığın önemli olan . Eğer ev almak isteseydin çok iyi para kazandığın zaman alırdın demekki iyi giyinmek seni mutlu ediyordu . Geçmişe takılırsan bulunduğun durumdan çıkman zorlaşır bunları takma o an öyle gerekiyordu onu yaptın hata yaptın oldu olmadı , Bugüne bak ve eğer eminim ki evim yok diye değilde evi nasıl alabilirim krediyi nasıl bitiririme odaklansan yaparsın ne iş yaptığını bilmiyorum ama r10 daki hemen hemen herkes bişeyler yapıyor bunu dert etmek yerine geçmişteki yaptığın şeyler bugün seni rahatsız ediyorsa bundan sonra onları tecrübe olarak al ve devam et ama bununda garantisi yok bazı Yaşlı insanlarda keşke ev alıp bi yere sabitleneceğime şunu yapsaydım diye bi iç geçiriyor . Baya uzun yazdım umarım okursun . Yani bugün ne seni mutlu edecekse ona odaklan ama ileride belkide bugün yaptıklarına keşke diyeceksin bişeye ihtiyacın olursa da yaz sohbet etmek istersen veya herhangi bildiğim bi konuda yardımcı olurum
Değerli kardeşim Allah razı olsun numaran varsa pm den iletebilirsin mutlaka konuşalım dertleşelim