Su kaynama yaptı ise su deposunda kılcak çatlak olabilir ve depo kapağı hava kaçırıyor olabilir. Depo kapakları sağlam değilse kaynama yapar. Yani en ucuz parça, önce bunları deneyin.
Ayrıca radyatör/su deposunu güzelce silin tertemiz yapın. ona bağlı hortumları silin. Biraz kullandıktan sonra bakın, su mutlaka iz yapacaktır. Nerden su çıktığı belli olur. Normalde ustalar bu yöntemle su kaçağını bulur ama gerçek ustalar. Paracılar hemen değiştir falan derler, çünkü parça satarken de para kazanırlar parçayı takarken de
arabaya haralet yaptımışsındır çonta yakmıştır.
Motor açılıp kapatıldıktan sonra ya da devir daim suyu boşaltılıp tekrar doldurulduktan sonra bir hafta 10 gün araç su eksiltebilir.
Bu gibi işlemlerden sonra bir hafta her gün aracı çalıştırmadan su seviyesi kontrol edilir eksiklik varsa tamamlanır.
Muhtemelen tekrar gittiğinde benim dediğim gibi bir kaç gün eksilen suyu ekle, devam ederse gel diyecekler.
Bundan 20 sene önce aracın contalarını değiştirdim, usta bana su seviyesini her gün kontrol et demedi.
Benim de toyluk zamanlarım hararet göstergesine bakmıyorum araç çekişten düştükçe gaz veriyorum.
Bayır çıkarken motoru yaktım, silindir kapağı çatladı, pistonlar kaynadı. Motor yaptırdık.
Yani aracınızın yağ ve su devir daim sistemi ile ilgili bir işlem yapıldıysa bir hafta 10 gün aracı her çalıştırmadan önce yağına suyuna bakın, eksikse tamamlayın.
Hem de gözünüz hararet göstergesinde olsun.
Su deposunu değiştirdik bugün ustaya tekrar sordum contalarda hiçbirşey yok dedi.
araçta hararet göstergesi yok sadece hararet uyarısı var ama hiç yanmadı uyarı şimdiye kadar
birkaç gün deneyeceğim azaldıkça ekleyeceğim bakalım