Win adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaruret durumu vuku bulması halinde, rüşvet eylemini karşı kimselerin sebebiyeti ile zorunlu vermek durumunda olmak kaidesi ile " içten içe sadakam olsun " cümlesinin hiçbir manası yok mu?

Rüşvet ve Sadaka kelime anlamlarınca ve durumca çok alakasız olabilir ancak burada kişinin niyeti ve durumu önem arz etmezmi?

Düşünce olarak bu çıkmazda doğru cevaba ulaşmak gayretindeyim, nitekim kimse güle oynaya kimselere milyonlar vermek istemez, tabi karşılık menfaati gözetilebilir ancak hiçbir menfaati yoksa kişinin ve zarureti dahilinde durumu kurtarmaya çalışıyorsa başka bir durum mudur?
Sadaka muhtaçlara verilir hocam ve içten gelerek verilir, biri sizi zorluyorsa yada işinizi zora sürüp rüşvet istiyorsa, ona dilenecek tek şey burnundan fitil fitil gelsin, coluğundan çocuğundan çıksın demek olmalıdır. Ağır bir laf değil mi? Onu başta kendileri düşünmeliydi. Benzer lafı çok etmişliğim vardır, yaşın getirdiği bir şey olsa gerek, bu tür şeylere tahammül edemiyorum. Anladığım kadarıyla sizi birileri zor durumda bırakıyor, ben bu tür bir durumda dini olarak sorumlunun siz olacağını düşünmüyorum, yine de en iyi Allah bilir.