JTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir sorum daha olacaktı enflasyon yükseldikçe yada enflasyon rakamları açıklanınca hisseler yükselir mi?
Güzel soru Enflasyon yükselmesinden dolayı ben istanbul borsasındaki portföyü toplayıp kriptoya geçtim. Kripto tarafındaki yatırımlarımı da TL cinsinden değilde Dolar cinsinden gerçekleştiriyorum. Çünkü her halükarda bu sabah cebimdeki 100 tl yarın 50 tl ye dönüşüyor.
Belki denk gelmişsinizdir, son zamanlarda enflasyon karşısında borsa üzerine yatırım için en sağlıklı seçeneğin gıda hisseleri olduğunu söylemiştim. Çok değil birkaç aya kalmadan bu aleni bir şekilde görülecek ki, gıda satıcıları ve üreticileri dışında diğer sektörlerde sıkıntı yaşanacak. Çünkü giderek insanların tek tükettiği şey temel ihtiyaç haline dönüşecek.

Bu durumda diğer sektörlerdeki büyük firmalar enflasyon karşısında sıkıntılı duruma düşmemek için işçi çıkarıyorlar. Ekonominin kötü olduğu dönemlerde firmalar işçi çıkararak yatırımcılarına küçülmeye gittiği ya da yatırımlarının devam etmeleri için bir mesaj verir.

Peki böyle bir senaryo durumu olursa, aldığınız hisselerin akıbetini siz düşünün, planınızı ona göre gerçekleştirin.
Enflasyon yükselirse şirketin maliyeti de yükselir. Maliyeti yükselen şirket daha az kar yapar hatta zarar da yazabilir. Zaten şuanki hisselerin rakamlarına baktığımızda yüksek olmasının sebebini ben enflasyona bağlıyorum.

Özetle, kimse kar etmiyor ama korumaya çalışıyorlar bundan dolayı da fiyatlar şişik.