Hocam bir memur olarak yaklaşımları doğru bulmuyorum. Aylarca atanmak için o sınav senin bu mülakat benim canımız çıkmış, sabahlara kadar ders çalışıp kazanmışız ve bana göre daha fazlasını hak ediyoruz. Bizimle aynı yerde çalışan işçi kadrosundaki personeller 25-26 bin maaş alıyor her 3 ayda bir de çift maaş alıp ekstra birden fazla ödenek alıyor. Bunu kimse dile getirmiyor çünkü getirmez memur memur memur diyip geçiyor insanlar.

evet asgari ücretin neredeyse 2 katı oldu aramızdaki fark fakat 2000li senelerin başlarında bir memur 1 yıllık maaşıyla araba, 3-4 yıllık maaşıyla ev alıyordu. Asgari ücretin 2-3 katıydı aldıkları maaşlar. 2023 Temmuzdan önce 8500 asgari ücret iken ben 12000₺ alıyordum. Aradaki fark sadece 3500₺. 3 harfli marketlerde çalışan veya özel sektörde kurumsallarda çalışan arkadaşlarım +14.xxx alırken kimsenin sesi çıkmıyordu. Ben şahsım adına yapılan zammı yetersiz buluyorum ve daha fazla olması düşüncesindeyim keza marketleri geçmiş olsak da kurumsalların büyük bir çoğunluğunu geçemedik hala. Devleti temsil ediyor ve devlet adına çalışıyoruz. Farkımız olmalı