Selam Herkese,
Geçen yıl haziran ayında şuan oturduğum ev için 3 yıllık bir sözleşme yaparak oturmaya başladım, ev sahibim asker ve 3 yıl sonra emekli olup gelecekti ve bende 3 yıl sonra çıkacaktım. Sözleşme süresi bu sebeple 3 yıldı. 3-4 gün önce ev sahibim aradı ve istemediği halde başka bir ile tahini çıktığı için erken emeklilik kararı aldığını ve evi boşaltmamı istedi. Bende kendisine zorluk çıkarmamak için çıkarım ama bana süre ver dedim. Fakat bana süre tanımıyor ve süre tanımasını istediğimde mahkemeye gideceği yönünde söylemlerde bulundu.

Sözleşmenin 3 yıllık olması, benim ödemelerimde herhangi bir şekilde aksama olmaması v.b açılardan benim için rahat açıkçası ve illada oturacağım diye bir şartta koşmuyorum, empati yaparak ona da yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu noktada iş yasal yollara girdiğinde, ev sahibi evi boşaltmam yönünde karar çıkarttırabilir mi eğer çıkarttırırsa bana ne kadar süre verilir? Ek olarak benim bu noktada sizce yapmam gerekenler nedir? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum