Sektöre göre değişir hocam.
Eğer insanların bilmediği yeni bir sektörde hizmet verirseniz ister istemez çok fazla soru alabilirsiniz.
Misal ben lisans satışı yapıyorum ve müşterilerin büyük çoğunluğu soru dahi sormadan lisansı alıyor. Detaylı açıklama yazıyorum tabiiki. Akılda soru işareti kalmaması adına.
Geçende sizinle dm den konuşmuştuk. CRM, Funnel gibi konularda hizmet vereceğim ama korkuyorum diye.
Çünkü çoğu kişinin bilmediği konular bunlar. İster istemez çok fazla soru gelecektir.
Hele ki CRM konusu apayrı bir konu. Sektöre göre gruplandırma ölçütü değişiyor. Giyim kategorisinde satış yapan bir siteyle kitap satan bir site aynı gruplandırma mantığıyla müşterilerini gruplandıramaz.
Böyle sorularla uzun zaman harcıyorsanız Tidio yada Tawk gibi canlı chat uygulamalarından yardım alın. Tidio benim en çok sevdiğim uygulamalardan bir tanesi.
Herhangi bir soruya verdiğiniz cevabı kaydedip başka oturumlarda aynı soruyu soranlara cevabı tek tuşa basarak verebiliyorsunuz. Yada workflow ile soru cevap şeması hazırlayabilirsiniz.
Misal kursun gemisi eğitimin için "Daha önce herhangi bir konuda video kaydı çektiniz mi?" sorusuna istinaden evet diyenlere farklı bir şema hayır diyenlere de farklı bir cevap şeması hazırlayabilirsin.
Aksi halde böyle herkesin sorduğu soruya tek tek cevap verirsen hocam çok zamanını alır.