Soviet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu işin yaşlılığı var. Şimdi gereksiz dediğiniz herşey gün gelir perişan ettirir.

dediğim gibi hayattan beklentiler önemli. aman yaşlanacagız, aman evimiz, aman sigortamız, aman emekliliğimiz, aman tazminatımız diyerekten ben insanların sağlık ve üretkenlik olarak en verimli zamanlarını saçma sapan bir sisteme peşkeş çektiğini düşünüyorum.

burada konu ev almamak değil, elbette ev alın hocam. varsa milyon dolarlarınız, yatırımlık 10 tane ev alın hatta kenarda duran paranızı değerlendirmek için =) ben genç yaşlarda hayatı şekillendirecek tüm eforun ve riskin o kadar alternatif varken, hatta onlara yatırılsa sonrasında çok daha fazlasını alabilecekken, gidip de direkt bir eve harcanmasına karşıydım, mükafatını da aldım, enerjimi karşıma çıkan başka fırsatlara harcayabildim. İnsanlar 40-50 yaşında da ev alabiliyor. Hatta daha da rahat alıyorlar eğer enerjilerini, yatırımlarını işlerine harcadılarsa. Ne gerek var 20 li 30 lu yaşlarda saçma sapan borçlara girmeye?

evet yaşlanınca pek çok peye perişan, pişman olabilirsiniz. Bir ev alacağım diye kaçırdıgınız şeylere mesela =) Etrafımda askerlik ve düğünden başka anlatacağı şey olmayan pek çok yaşlı var. Evleri var, arabaları var vs. ok de, biriktirdikleri tek bir anı yok.

Herkesin beklentisi farklıdır dediğim gibi, geçmişe dönsem, yine ev borcuna girmek yerine gezip tozmayı, konsantremi farklı işler geliştirmeye harcamayı seçerdim.