Konsantrasyon eksikliği hepimizde var. Yoğun stres altında çalışmak ya da uzun süreli saatler aralığında çalışıyor olmak en güzel sebep.
Basit detaylarla ben durumun üstesinden gelebiliyorum.
- Kod editörümün rengini siyahsa beyaz beyaz ise siyah temaya çevirip kullanıyorum.
- 40'ar dakika aralıklarla cihaz başından kalkıp kısa molalar veriyorum.
- Çalışırken , deep house tarzı zihni odaklanmaya item müzkler dinliyorum. Asla kulaklık kullanmıyorum.
- Gece çalışacak isem, oldukça aydınlık ve karanlık düzeyi az olan aydınlatma ile çalışıyorum. Ve asla masa haricinde çalışmıyorum.
- Çalışıyor olduğumda bile telefon geldiğinde mutlaka alıp evin içinde gezerek telefonla konuşuyorum.
- Bu gezintiler ile ortalama günde 7.000 adıma tekabul eden adım atmış oluyorum. Markete giderken sigara almaya giderken asla araç kullanmıyorum yürüyorum.
- Yemek sonraları 20-40 dk arası siestalar yapıyorum.
- Bisiklet kullanıyorum her gün düzenli 40 dakika
- Akşamları akşam yemeğinden sonra, 2-3 saat arkadaşlarımla ya da eşimle zaman geçiriyorum.
- Günde de ortalama 5 saatden fazla uyumuyorum. (Kısa uyku molaları hariç.)
- Supradin Focus alıyorum 3 günde bir.
Aslında, çok basirt detaylar hayatınızı nasıl etkiler gibi düşünmeyin. İnanılmaz etkiliyor.
- Yürümek vicut sağlığınız, kan akışınız, eklemleriniz, sırt kaslarınız için tazeleyici oluyor.
- Kısa uykular, sürekli yeniden güne başlamışsınız gibi motivasyonunuzu arttırıyor.
- Kendinize zaman ayırmanız 2 saat bile olsa, zihnin tazelenmesi demek. Şiddetle yapmanızı öneriyorum.
- O suprdain multi vitamin ve FOCUS özelliği olan kapsüllerde Ginseng takviyesi var.
- Ne az ne de çok uyuyorum uyku önemli. 5-6 saat bence olması gereken. Zamanlı uyku da herşeyi değiştiren en güzel şey bu arada.
1 ay düzenli bunu benimserseniz olayın ne derece değiştiğini farkedeceksiniz.